VIDEO! 5 stele Euro NCAP, pentru noua navă amiral Opel Insignia

0
1682

Euro NCAP, organizația europeană independentă care evaluează rezistența mașinilor și protecția conferită în caz de accident, a acordat celei de-a doua generații Opel puntajul maxim de cinci stele. Au fost evaluate ambele versiuni, sedanul Insignia Grand Sport și break-ul Insignia Sports Tourer.  Noua navă amiral Opel a obţinut note mari la toate categoriile evaluate: protecţia adulţilor (93%), protecţia copiilor (85%), protecţia pietonilor (78%) şi sistemele de asistenţă pentru siguranţă (69%).

Opel Insignia Grand Sport – Silueta de model, scaune cu masaj si tehnologii de top

Comentând performanța noului Insignia în cadrul testelor de impact, Euro NCAP a menționat noua capotă activă care, în cazul unei coliziuni, se ridică în câteva fracțiuni de secundă, mărind astfel distanța până la motor și asigurând o protecție sporită a pietonilor, și eficacitatea sistemului de frânare automată de urgență. ”Insignia a avut rezultate impresionante la contactul cu pietoni de diferite staturi și la o gamă largă de viteze (…) Sistemul de frânare automată de urgență, care poate detecta pietoni și alte autovehicule, a funcționat bine (…) a înregistrat rezultate impresionante la viteze mari de deplasare pe autostradă, prevenind accidentele sau reducând consecințele acestora”, comentează Euro NCAP.

Pe lângă capota activă și frânarea automată de urgență, noul Insignia poate fi dotat cu o sumedenie de sisteme de asistență ultra-moderne, fiind un reper în clasa sa din acest punct de vedere. Printre acestea se numără sistemul de iluminare cu matrice IntelliLux LED, Head-up Display-ul generos, complex și cu o grafică foarte bună, pilotul automat adaptiv (ACC) cu frânare automată de urgență, asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie cu corectare automată a manevrelor și, în premieră, sistemul de asistență la parcare cu cameră video de 360° și avertizare privind traficul din spate.

Cât costă noul Insignia Grand Sport în România

LĂSAȚI UN MESAJ