Cum să-ți menții vehiculul într-o stare bună de funcționare. 4 aparate de care ai nevoie pentru întreținerea mașinii tale

0
6665

Dacă vrei să o menții într-o stare bună de funcționare, mașina ta are nevoie permanentă de întreținere și mentenanță. Însă munca de întreținere la o mașină necesită timp și efort, pe care, de multe ori, nu le ai la dispoziție, în special dacă deții mai mult de un vehicul. Când faci muncă de întreținere la o mașină, ai nevoie de eficiență, motiv pentru care este mai bine să apelezi la aparate specializate, pe care le poți folosi ca să termini treaba mai ușor. Iată patru dintre acestea:

 

  1. Compresor, pentru pneuri

Umflarea pneurilor este una dintre cele mai comune și mai frecvente lucruri pe care le ai de făcut când lucrezi la mașină. Trebuie să te asiguri constant că pneurile au o presiune optimă, adaptată atât la condițiile de mers, cât și la vremea de afară. Tocmai de aceea, vei fi deseori nevoit să le umfli. Poți face acest lucru manual, cu o pompă mecanică, însă treaba va dura mai mult timp și vei depune mult mai mult efort. Însă, cu un compresor, lucrurile vor deveni mult mai simple. Dacă folosești compresoare de aer, vei umfla rapid și eficient pneurile mașinii tale și vei putea controla mult mai bine presiunea din interiorul acestora. Iar în cazul în care deții mai multe vehicule, un compresor îți va economisi mult timp și energie care altfel ar fi risipite pe o muncă repetitivă, grea, iar mentenanța vehiculelor tale ar fi mult mai dificilă.

 

  1. Aspirator, pentru interior

Fie că vorbim de praf, firmituri sau resturi de mâncare, mizeria se poate acumula foarte repede într-o mașină, în special dacă petreci mult timp la volan. Tocmai de aceea, e bine să cureți periodic interiorul autoturismului, ca să menții tapițeria și podelele curate. Bineînțeles, e foarte dificil să faci curat manual în locurile unde e greu de ajuns, precum între banchete sau sub scaunele mașinii. Însă, cu un aspirator pentru tapițerie și interior, această treabă va deveni foarte simplă și mult mai rapidă. Îți va fi mult mai ușor să faci periodic o curățenie temeinică, ce va face interiorul mașinii să arate mult mai bine și va preveni și apariția mirosurilor neplăcute, din cauza resturilor de mâncare, căzute în zone greu accesibile.

 

  1. Polizor unghiular, pentru caroserie

Apariția ruginii este doar o chestiune de timp în cazul majorității mașinilor. Iar dacă nu vrei să cheltuiești mii de lei pe vizitele la service, ar trebui să te ocupi singur de micile pete de rugină pe măsură ce apar și înainte să se răspândească. Însă aceasta poate fi o muncă destul de anevoioasă și cu cât stratul de rugină e mai gros, cu atât mai dificilă va fi eliminarea sa. Dacă vrei să lucrezi eficient, renunță la peria de sârmă sau la șmirghel și optează pentru un polizor unghiular. Acesta te va ajuta să elimini rapid și eficient toate petele de rugină. Datorită dimensiunii sale reduse, vei avea parte de un grad mare de control atunci când lucrezi, așa că nu există nici riscul de a face greșeli. Mai mult decât atât, metalul va avea un aspect mult mai uniform, lucru care nu se întâmplă atunci când faci această treabă manual.

 

  1. Aparate de diagnostic, pentru monitorizare

O problemă nu poate fi rezolvată dacă nu știi că ea există. Din acest motiv, ar fi o idee bună să folosești aparate OBD (on-board diagnostic) pentru a monitoriza starea de funcționare a mașinii tale. Conform Digital Trends, aparatele de diagnostic te anunță atunci când ceva nu este în regulă cu mașina ta, lucru care îți permite să faci verificări din timp. Acest lucru poate reduce drastic riscul agravării unei probleme. Ele ajută la prevenirea defecțiunilor, precum și la îmbunătățirea performanței mașinii tale, pe termen lung.

Sursă foto: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ