Cele mai simplu de schimbat 3 piese auto pentru autoturisme

0
1957

Înainte de a pleca la drum, trebuie întotdeauna să faci o mică revizie a maşinii, pentru a fi sigur că totul este în ordine. Ştii foarte bine că printre marile neplăceri ale unei vacanţe se numără şi defecţiunile autoturismului, ce te pot trage pe dreapta pentru o bună bucată de timp. Dacă în anumite cazuri, trebuie neapărat să ajungi la un service auto, pentru că un profesionist să se poată ocupa de defecţiunea majoră, apărută sub capota maşinii tale, există şi cazuri mai fericite.

Aici ne referim la defecţiunile minore, pe care fiecare şofer le poate remedia rapid, chiar pe marginea drumului, pentru a-şi putea continua apoi excursia. Aşadar, iată ce poţi schimba rapid, dacă ai la îndemână cele mai bune piese de schimb:

Roata

Penele se număra printre cele mai banale defecţiuni ce pot apărea în timpul unei călătorii, pe care le poţi remedia rapid chiar tu. Dacă ai ghinionul să ţi se întâmple ţie un astfel de incident rutier, fii liniştit. Trage pe dreapta, până maşina iese de pe carosabil. Trage frâna de mână şi poziţionează cricul foarte bine. Ridică maşina până când roata avariată nu mai atinge solul. Folosind o cheie pentru roţi, scoate toate prezoanele. Scoate apoi cu grjia roata avariată şi înlocuieşte-o cu cea de rezervă. Strânge apoi foarte bine prezoanele la loc şi lasă uşor cricul în jos, până când roata atinge din nou asfaltul. Gata, acum eşti pregătit să îţi continui călătoria.

Becurile de poziţie

Aceste componente se schimbă foarte uşor, esenţial este să cunoşti procedura specifică autoturismului pe care îl deţii. Dacă ai pierdut cartea tehnică a maşinii, nu trebuie să îţi faci prea mari griji, pentru că vei găsi suficiente informaţii pe net. O simplă căutare despre subiectul de mai sus îţi va afişa instant şi cele mai sigure metode pentru a schimba becurile maşinii tale, precum şi cele mai rentabile piese de schimb. Ceea ce pare la început un proces destul de alambicat, cu multe capace, fire, cleme şi demontări, se dovedeşte a fi incredibil de simplu, odată ce a parcurs tutorialul respectiv.

Lamelele ştergătoarelor

Lamelele ştergătoarelor se pot uza foarte repede, iar factorii care duc de obicei la acest final inevitabil ţin de utilizarea îndelungată a acestora. În primul rând, trebuie să ştii când trebuie să schimbi aceste componente, iar asta se poate sesiza foarte uşor, dacă schimbătoarele lasa o dâră de murdărie, atunci când le utilizezi. Paşii pe care trebuie să îi urmezi sunt foarte simpli, de aceea poţi schimba oricând aceste componente ale stergtoarelor, fără a fi nevoit să bagi maşina în service.

Ţine cont că pentru schimbarea acestora, nu este nevoie să schimbi şi ştergătoarele. Scoate cu grijă lamelele uzate de pe braţe, însă nu le aruncă pentru că ai nevoie să ştii cât de mari vei tăia lamelele noi. Apoi mai trebuie doar să introduci lamela nouă pe braţul ştergătorului, fără însă a răsuci.

Ţine cont de aceste sfaturi şi, foarte important, să ai mereu la ţine aceste piese de schimb pe care le-am enumerat mai sus. Pentru că degeaba cunoşti pe îndelete întregul proces de schimbare a piesei defecte cu una nouă, dacă nu ai ce să pui în loc. Aşa că îţi urăm drum bun şi să fii oricând pregătit pentru a remedia rapid probleme minore apărute.

LĂSAȚI UN MESAJ