Astăzi, mașinile nu mai sunt doar mașini. De exemplu, deja 8,5 milioane de modele BMW Group din întreaga lume sunt conectate. Iar numărul mare de servicii şi funcţii de infotainment ce pot fi controlate prin comenzi vocale în modelele BMW au deschis drumul pentru noi opţiuni de conectivitate şi noi servicii digitale.

Recent, BMW Group a anunțat extinderea capacităţilor de conectare inteligentă ale automobilelor sale prin integrarea Amazon Alexa, asistentul personal cu control vocal de la Amazon, în toate modelele BMW şi Mini, începând de la mijlocul anului 2018. Includerea inovatoare a unui serviciu vocal bazat pe cloud va permite clienţilor să acceseze, prin simpla interacţiune vocală, o varietate de servicii, funcţii de divertisment şi facilităţi de cumpărături în timp ce se deplasează. Zeci de mii de „skill-uri” (aşa cum Amazon numeşte aplicaţiile pentru Alexa care pot fi accesate de la dispozitivele Echo) vor fi disponibile şi pentru utilizare în automobil, fără a utiliza un smartphone, deoarece toate modelele BMW şi anumite Mini-uri sunt echipate cu o cartelă SIM.

Un ”skill” BMW Connected pentru Alexa este disponibil încă din septembrie 2016, permitând utilizatorilor BMW Connected din SUA, Germania şi Marea Britanie să-i ceară lui Alexa să verifice informaţiile despre automobil, precum statusul încărcării sau nivelul combustibilului, ori să-şi controleze automobilul prin Remote Services din sufragerie. De asemenea, Alexa face posibilă consultarea programărilor sau a rutelor programate şi timpii de plecare cu ajutorul agendei de mobilitate BMW Connected. Disponibilitatea Alexa în automobil face posibilă utilizarea funcţiilor de care se bucură acasă şi în timpul deplasării.

Cu ajutorul Alexa, de exemplu, în timp ce se deplasează, clienţii pot afla, prin comandă vocală, ce filme rulează la cinematograful local, pot asculta playlist-ul preferat sau pot afla starea vremii la destinaţie. De asemenea, Alexa poate afişa conţinut relevant pentru anumite skill-uri pe ecranul central din automobil.

Conexiunea inteligentă între automobil şi punctele de contact digitale ale utilizatorului se transformă, prin urmare, într-o nouă dimensiune atât la BMW, cât şi la Mini. Nu vă bucurați, însă! De la mijlocul anului 2018, Amazon Alexa va fi disponibil doar pentru automobilele BMW şi Mini din SUA, Marea Britanie şi Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ