Adio, B-Max! Ford oprește producția mini-monovolului la Craiova și se pregătește pentru SUV-ul sub-compact EcoSport

0
1189

B-Max-ul, mini-monovolul produs de Ford în fabrica de la Craiova, nu a reușit să se impună pe piața europeană, așa că, din cauza modificărilor de dinamică din segmentul B, compania a anunțat scoaterea sa din producție, începând cu prima parte a lunii septembrie. Locul său pe benzile de montaj va fi luat de SUV-ul sub-compact Ford EcoSport, care, până acum, se producea doar în India. Investiția pentru producția EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

Prin urmare, pentru a sprijini nevoile zonei de ”Producție Vehicule”, Ford Craiova va recruta peste 500 de noi angajați, în perioada următore. Aceștia se adaugă celor 976 de angajați deja anunțați în luna aprilie și celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru productia de motoare. În aceste condiții, numărul de angajați care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1700.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilitățile de producție din România. Compania caută în continuare oportunități pentru a aduce  noi produse la Craiova cu scopul de a utiliza cât mai eficient capacitatea potențială a uzinei. În acest moment, numărul de angajați de la Craiova –  ”Producție Vehicule” și ”Producție Motoare” – este de 2860 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ