Noua Alfa Romeo Giulia a îmbrăcat hainele Poliției și își va pune cei 280 cai putere la dispoziția serviciului rutier, în cadrul unui parteneriat pe un an de zile încheiat între IPJ Ilfov și importatorul Auto Italia.

Configurația aleasă nu este de joacă.  Giulia Veloce este animată de un propulsor turbo de 2.0 litri și 280 CP, care reușește să asigure mașinii o accelerașie de la 0 la 100 km/h în 5.2 secunde și o viteză maximă de 240 km/h. Datorită sistemelor avansate de injecție, Giulia Veloce oferă un răspuns rapid la apăsarea pedalei de accelerație pe toată plaja de turații și asigură eficiență în ceea ce privește consumul de carburant.  Propulsorul este conectat la o transmisie automată cu 8 rapoarte și tracțiune integrală Q4.

img_0144

Totodată, Giulia din dotarea IPJ Ilfov dispune de sisteme avansate de asistență, care demonstrează atât performanță în deplasare, cât și preocuparea inginerilor Alfa Romeo pentru siguranța rutieră.

Standard, mașina este echipată cu Forward Collision Braking (detectarea obstacolelor sau a altor vehicule aflate pe traiectoria mașinii, cu atenționarea șoferului în cazul unei coliziuni iminente), Autonomous Emergency Brake (capabil să oprească autonom mașina de la viteze de până la 65 km/h; disponibil cu funcție opțională de recunoaștere a pietonilor), Lane Departure Warning (monitorizează și detectează părăsirea neintenționată a benzii de către șofer) și Blind Spot Monitoring & Rear Cross Path Detection (asistă șoferul în depășiri, la schimbarea benzilor sau la manevre în marșarier). De asemenea, Giulia dispune de Integrated Brake System (IBS), sistem introdus în premieră mondială pe acest model, care integrează cu succes componentele electronice și mecanice pentru a reduce distanța de frânare (de la 100 la 0 km/h în doar 38.5 metri). Iar sistemul exclusiv AlfaLink Technology menține amprenta anvelopei constantă în viraje și poate face față unor accelerații laterale amplificate.

img_0110

Evident, autospeciala Alfa Giulia Veloce este dotată cu sisteme optice și acustice, destinate activităţilor de Poliţie Rutieră, și va acoperi zona de nord a județului Ilfov. Giulia va fi prezentă pe Autostrada A3, DN1 și Centura Bucureștiului, dar și pe raza localităților Buftea, Snagov și Otopeni.

România este a doua țară în care Alfa Romeo Giulia devine autospecială de poliție, după Italia, unde versiunea Quadrifoglio (2.9 turbo V6 510 CP) însoțește Carabinerii în misiuni speciale, iar Veloce escortează misiunile instituționale ale Poliției de Stat.

Noua Giulia este disponibilă în România în patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce și Quadrifoglio) și șase variante de motorizare, oferind plaje de putere de la 150 CP până la 510 CP, disponibile cu tracțiune spate sau tracțiune integrală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ