Cui nu-i place o machetă, mai ales atunci când e vorba de modele dintre cele mai vechi? Din fericire, colecționarii nu vor dispărea niciodată, iar fanii mărcii Volkswagen au deja ocazia să se întâlnească anual, la evenimentul „Déjà-vw” organizat de Midocar, pentru a arăta celorlalți pasionați comorile lor de suflet aduse de acasă.

„Déjà-vw” a ajuns în acest an la cea de-a doua ediție, iar fanii și-au putut bucura ochii nu numai cu mașini în miniatură, ci și cu unele adevărate, la fel de vechi și vii.

Povestea singurului VW Type 3 din România

Volkswagen Type 3 a fost produs în perioada 1961-1973. Ulterior a fost rebotezat, fiind cunoscut sub numele Volkswagen 1500 și Volkswagen 1600.

Strămoșul lui Passat a venit la „Déjà-vw”. Este singura mașină din acest model care există în România. Iar Liviu Hurmuzache, proprietarul ei, ne-a spus povestea. ”Eu sunt cel de-al doilea stăpân al ei. A fost comandată în 1964, am și factura de cumpărare. A costat 3.000 de mărci! Type 3 are 350.000 de kilometri reali. Motor boxer de 1.5 litri și 40 de cai-putere. Răcire pe aer, propusorul este în spate, iar tracțiunea tot pe spate. Viteza de croazieră este 100 km/h.

Primul proprietar n-a vrut s-o vândă în ruptul capului. Abia în 2007, atunci când omul împlinise 80 de ani, s-a hotărât să mi-o dea pentru că nu mai vedea semaforul”, a povestit actualul proprietar, un mare pasionat Volkswagen. El este inițiatorul site-ului Volkswagen Classic Club, iar în viața de zi cu zi este programator IT.

Povestea „Déjà-vw” continuă. La următoarea acțiune, vom afla povești cu Beetle și T2, alte două modele de legendă ale mărcii Volkswagen.

LĂSAȚI UN MESAJ