Ceasul electrificarii bate accelerat. BMW a anuntat ca, in cel mult trei ani, toate modelele sale vor putea fi comandate si in versiune eDrive. Iar in 2025, bavarezii anticipeaza introducerea tehnologiei pe baza de celule de combustibil cu hidrogen.

Harald Kruger, CEO BMW Group, a explicat ca nu exista niciun conflict intre electrificarea platformelor si dinamica masinilor, placerea de a conduce ramanand principalul ingredient al modelelor BMW. Mai mult, cuplul instant, indiferent de turatie al motoarelor electrice, ar putea chiar amplifica comportamentul sportiv, a mai spus Kruger.

In ceea ce priveste condusul autonom, Klaus Frohlich, seful dezvoltarii, a incercat sa-i linisteasca pe pasionatii de cai putere, afirmand ca “abilitatile autonome vor fi o optiune pentru sofer. La bordul unui BMW, soferul va avea intotdeauna posibilitatea de a alege… Nu este placut sa conduci in trafic aglomerat”.

De la inceputul electrificarii modelelor sale acum trei ani, BMW a comercializat peste 100.000 de masini “curentate”, fie ele 100% electrice sau hybrid. Anul viitor insa, BMW estimeaza ca va vinde 100.000 de unitati, cu ajutorul noilor modele plug-in-hybrid, Seria 4 si Mini Countryman. Iar pana in 2025, bavarezii spun ca circa 25% din modelele vandute vor avea legatura, mai mult sau mai putin, cu priza.

LĂSAȚI UN MESAJ