Academia de design Mazda: Mașinile au reușit să trezească imaginația designerilor vestimentari

0
1125

Timp de două luni, Mazda şi revista Elle au pus la încercare imaginaţia designerilor vestimentari din România, invitându-i să îşi înscrie creaţiile în concursul “Academia de design Mazda”. Tema competiţiei “KODO Urban Fit” a fost inspirată din limbajul de design Mazda, “Kodo-Sufletul mişcării”, și a reprezentat inedită: să elaboreze ținute urbane, având ca punct de plecare liniile încordate, solide, dar cursive şi armonioase ale modelelor mărcii.

În concurs au fost înscrise 108 creații, iar 20 au ajuns în finală, în urma votului publicului. Apoi, juriul Academiei de design Mazda, format din Kevin Rice, director de design Mazda Motor Europe, Roxana Voloşeniuc, redactor-şef ELLE România, Maurice Munteanu, fashion editor ELLE România şi Domnica Mărgescu, fashion director ELLE România, şi-a exprimat preferinţele. Alexandra Simion a câștigat concursul cu proiectul “Wonderful Nonsense” și a obținut o bursă de 2500 de euro din partea Mazda. În plus, Mazda a ales să mai acorde un premiu special, în valoare de 500 de euro, lui Ioan Cercea, pentru cea mai creativă schiţă înscrisă în concurs.

Ştiam de ceva timp de acest concurs, dar nu m-am înscris în primele săptămâni pentru că mi se părea complicat să adun voturile publicului. Într-o zi o prietenă mi-a trimis link-ul şi atunci mi-am dat seama că este o ocazie bună să-mi evaluez proiectul, să primesc reacţii de la oameni ce au un cuvânt de spus în domeniul modei şi al designului. Am selectat câteva poze reprezentative, le-am încărcat repede şi atunci a început toată nebunia. Prin acest premiu oferit de Mazda am primit o aprobare necesară, dar şi startul de care aveam nevoie pentru a trece la următorul nivel în cariera de designer. Mai mult, am primit chiar şi un curaj nebun de a face tot timpul ceea ce simt şi de a nu renunţa niciodată la visele mele”, a spus, cu emoție, în cadrul galei de premiere, Alexandra Simion, câştigătoarea concursului, care este proaspăt absolventă a Facultății de arte decorative și design din București, la secția Design Vestimentar.

mazda rx concept

Kevin Rice, directorul Mazda Design Europa, a declarat că “a fost o adevărată plăcere să fac parte din juriul acestui concurs. Este un potenţial creativ nedescoperit aici în România şi este fantastic că a fost dezvăluit de competiţia Academia de Design Mazda. Munca acestor designeri este impresionantă, atât partea de schiţe, cât şi ţinutele deja confecţionate. Mi-a fost deosebit de dificil să aleg doar un singur câştigător, dar felicitările mele merg spre Alexandra, care are potenţial nemaipomenit şi mă bucur că Mazda, prin bursa pe care i-o acordă, va contribui la viitoarea ei carieră de designer”.

LĂSAȚI UN MESAJ