Gadgeturile care îți protejează cel mai bine mașina

0
2406

Pentru tine, mașina este mai mult decât un morman de metale aranjate într-o anumită formă, care te ajută să te deplasezi dintr-un loc în altul. Este un partener de cursă lungă, de care plănuiești să te bucuri timp îndelungat.

Astfel, pe lângă lucrările de mentenanță efectuate în mod regulat, ar fi util să instalezi și câteva gadgeturi menite să-i asigure autovehiculului tău o protecție sporită. Care sunt acestea? Ți le prezentăm în lista de mai jos pe cele mai importante.

 

Alarma auto

Alarmele auto au rolul de a declanșa ori de câte ori se produce lovirea, spargerea sau forțarea portierelor (sau a portbagajului) unei mașini și de a semnaliza acustic și optic incidentul. Altfel spus, dacă un străin pune mâna pe mașina ta, sistemul te va avertiza pentru a lua măsuri în cel mai scurt timp.

De multe ori, declanșarea acestor dispozitive (care pot fi extrem de zgomotoase) îi descurajează din start pe infractorii care fie vor să îți fure mașina sau diferite lucruri din ea. Sau să o zgârie și să distrugă caroseria.

Pe lângă partea de securitate pe care o asigură alarmele, trebuie luată în calcul și utilitatea lor, pentru că dispun și de multe alte funcții (închidere centralizată, funcția de pornire a motorului, controlul geamurilor etc). Sunt mai multe modele din care poți alege, așa că nu trebuie decât să studiezi piața și să o alegi pe cea potrivită nevoilor tale.

Camera auto

În trafic, se întâmplă adesea incidente care ar avea nevoie de o mai bună monitorizare. Cu o camera auto la rezoluție bună, vei fi acoperit, de exemplu, în cazul unui accident în urma căruia ajungi în fața asigurătorului cu un alt șofer. Înregistrările video reprezintă dovezi puternice, care îți pot susține cauza. Bineînțeles, filmarea este utilă pentru poliție și asigurători chiar și atunci când tu ești doar martor la un incident în trafic.

Atenție însă, rolul acestor camere auto este acela de a te ajuta să fii în siguranță în trafic și de a-ți asigura autovehiculul, nu de a expune intenționat date cu caracter personal (filmări făcute publice cu imaginea unor oameni, numărul de înmatriculare al altor mașini etc.), a căror protecție este reglementată de Legea 677/2001.

Însă atâta vreme cât folosești camera pentru protecție și pentru a te feri de incidentele din trafic, nu ar trebui să existe probleme. Pentru a profita la maximum de avantajele unui astfel de dispozitiv, alege o cameră cu microfon și funcția de Night Vision, care să înregistreze la o calitate bună și evenimentele care se produc după lăsarea întunericului.

GPS Trackerul

Pe lângă GPS-ul obișnuit, menit să te ajute să găsești cele mai bune rute și să ajungi rapid între destinații, ar fi util să ai și un tracker pe care să-l instalezi într-un loc ascuns al mașinii, pe care hoții să nu-l depisteze cu ușurință.

În cazul în care autovehiculul îți dispare, aparent fără urmă, localizatorul îți transmite pe telefon coordonatele geografice în care se află, iar tu vei putea alerta imediat poliția pentru a-ți recupera mașina. Avantajul acestui tracker, care funcționează pe baza unei cartele SIM, fiind conectat la internet, este că emite un semnal puternic, ceea ce înseamnă că îl vei descoperi chiar dacă infractorii ascund mașina într-o zonă fără acoperire.

Secretul, într-un astfel de caz, este să ascunzi cât mai bine dispozitivul, sub scaunul șoferului sau sub consola centrală. Hoții au început să descifreze cât mai multe dintre secretele tehnologiei, ceea ce înseamnă că existe alarme pe care le pot dezactiva. Însă un tracker auto de existența căruia nu știu îi va lua complet prin surprindere.

În concluzie, atunci când vine vorba despre mașina ta, este bine să îți iei din timp toate măsurile de siguranță și precauție. Mai bine să previi acum, decât să îți pară mai târziu rău!

Sursa foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ