Donald Trump, președintele pe cai putere. Ce super-mașini are în garaj GALERIE FOTO

0
2156

Donald Trump, excentricul miliardar care a reușit să câștige președinția Statelor Unite, este, printre altele, și un ”motorhead”, un mare pasionat de mașini. Marca sa preferată se pare că este Rolls-Royce, dar îi plac și viteza, și senzațiile. În 2011, de exemplu, când participa la popularul show TV The Apprentice, Trump a fost invitat să conducă pace-car-ul în deschiderea celei de-a 100-a cursă Indianapolis 500, dar a fost înlocuit de pilotul legendar A.J. Foyt, după ce și-a atras numeroase critici în urma unei campanii de popularitate desfășurate pe Facebook. Iar echipei Orange Country Choppers Trump le-a comandat o motocicletă custom placată cu aur de 24 karate.

trump-moto

Când nu zboară cu aeronava sa Boeing 757 de o sută de milioane de dolari, în care, de pildă, scaunele au centuri cu catarame aurite, Donald Trump folosește o limuzină cu șofer sau poate fi văzut la volanul unui Rolls-Royce Phantom. Este un mare fan Rolls, inclusiv prima sa mașină fiind un Silver Cloud din 1956. Dar, pentru varietate, mai are, printre altele, și un Mercedes S600 Guard, adică blindat, și un Maybach. Acum însă, ca președinte al SUA, Trump va trebui să se mulțumească cu ”Car Force One”, Cadillac-ul oficial blindat ca un tanc.

Pasiunea pentru cai putere a miliardarului nu este demonstrată, însă, de limuzine, ci de supercar-urile din garaj. Probabil, cea mai tare mașină a lui Trump este un Mercedes-Benz SLR McLaren cu motor V8 de 5.4 litri și 617 CP. Atenție, supercar-ul are cutie manuală și i-a fost livrat de Mercedes, în 2015, la ușa Trump Tower, blocul său de 68 etaje de pe Fifth Avenue.

Urmează un Lamborghini Diablo în ediție limitată Le Mans, din 1997, pe care, de curând l-a scos la vânzare. Și, evident, Trump n-a plecat cu mâna goală de la Indianapolis 500, ci cu un Camaro Pace Car Edition, cu un V8 de 6.2 litri și 426 CP.

Foto: carbuzz.com, cheatsheet.com, businessinsider.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ