VIDEO! Cuore Sportivo – Transfăgărășanul, vedeta primului videoclip Alfa Romeo produs în România

0
2510

Transfăgărășanul, drumul care a făcut România celebră printre pasionații de cai putere din întreaga lume și nu numai, a fost cucerit de Alfa Romeo. Stelvio, primul SUV din istoria de peste 100 de ani a mărcii, și Giulia Quadrifoglio, cel mai rapid sedan din clasa lui pe Nurbürgring, sunt vedetele primului videoclip internațional Alfa Romeo filmat pe spectaculoasele ace de păr din Carpați și produs în România.

alfa-romeo-transfagarasan-experience-5

Obișnuit, probabil, cu virajele pasului omonim din Italia, Stelvio nu a lăsat nicio curbă necercetată pe cel mai frumos drum din România, la peste 2.000 de metri altitudine. SUV-ul prin ale cărui artere curge ”Cuore Sportivo” a cucerit fiecare apex al drumului dintre Cârțișoara și Bâlea Cascadă, confirmând că a fost creat pentru plăcerea pură a condusului. Motorul Turbo de 2.0 litri și 280 CP, cuplat la o transmisie automată în 8 trepte și conectat la un arbone cardanic din fibră de carbon, face ca Stelvio să atingă 100 km/h în doar 5.7 secunde.

alfa-romeo-transfagarasan-experience-6

După ce au văzut zâmbetul lui Stelvio în urma experienței pe Transfăgărășan, italienii au acceptat provocarea de a-și înfrăți cu cel mai frumos drum din România și cel mai puternic sedan din gamă: Giulia Quadrifoglio. Echipată cu un propulsor V6 Turbo de 2.9 litri / 510 CP, Giulia sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3.9 secunde și atinge o viteză maximă de 307km/h. Cei 510 cai putere ai Giuliei Quadrifoglio au fost testați pe Transfăgărășan de Cătălin Cedric Ghigea, triplu campion național în Campionatul Național de Viteză în Coastă la clasa mașinilor istorice, al cărui vehicul de concurs este un Alfa Romeo Alfetta GTV.

LĂSAȚI UN MESAJ