La standul BMW de la Salonul Auto de la Frankfurt a fost un adevărat regal, bavarezii prezentând nu mai puțin de 12 premiere mondiale. Singura noutate despre care BMW n-a comunicat o vorbă înaintea marelui eveniment din Germania a fost conceptul electric BMW i Vision Dynamics, care dezvăluie felul în care va evolua designul BMW pe termen mediu. Se observă clar o simplificare a formelor, care ar putea schimba decisiv și elementele cele mai tradiționale ale mărcii BMW: farurile și grila dublă.

Conceptul urmează să intre în producția de serie într-un viitor apropiat, cel mai probabil în 2021. Nu se știe despre ce model va fi vorba, însă mesajul pare să fie clar, ceva între BMW i3 și i8, adică un Gran Coupé cu 4 uși.

BMW i Vision Dynamics pare să urmeze traseul lui i8, care, după ce a fost prezentat sub formă de concept în 2009, a intrat în producția de serie după 5 ani. Constructorul auto din München asta a și dorit să puncteze la Frankfurt, faptul că i Vision Dynamics nu este un lucru fantezist cu care ei au venit să impresioneze lumea la Salon, ci faptul că este o mașină care va intra în viitorul apropiat în producția de serie. Iar ce a declarat recent BMW, cum că nu mai puțin de 25 de modele electrificate vor intra pe piață până în 2025, 12 dintre acestea urmând să fie cu propulsie pur electrică, întărește ideea că i Vision Dynamics pregătește o mașină de serie.

Autonomie 600 de kilometri!

Revenind la concept, acesta are o autonomie de 600 de kilometri, o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4 secunde și o viteză maximă de 200 km/h! Sunt singurele date care au fost comunicate privind sistemul de propulsie.

Un design futurist, cu un plafon desenat plonjat și o grilă și un ampatament extrem de lung. Ștergătoarele pentru parbriz sunt integrate în caroserie! Partea din spate epatează cu designul stopurilor angulare, în forma literei L, și un difuzor de dimensiuni generoase. Sticla se desfășoară pe aproape toată lungimea conceptului. Începe de la parbriz și se termină cu luneta, creând senzația de mult spațiu la interior. În spatele pasajelor roților față se regăsesc prizele de aer Air Breather.

Adrian van Hooydonk, șeful de design BMW, a declarat că „i Vision Dynamics combină mobilitatea electrică cu valorile tradiționale ale mărcii, dinamism și eleganță“. Așteptăm nerăbdători anul 2021!

LĂSAȚI UN MESAJ