Grandland X este primul model lansat în noul format al grupului, Opel împreună cu PSA. Cu noul slogan al mărcii Opel, „Viitorul aparține tuturor“, producătorul german intră pe un segment nou pentru el în piața SUV-urilor. Dezvoltat pe platforma „Mașinii Anului 2017“, Peugeot 3008, Grandland X este cel de-al treilea membru al familiei Opel X, după Mokka X și Crossland X. Și are toate atuurile pentru a deveni un competitor important în zona segmentului D compact, într-o clasă a SUV-urilor aflată în plină expansiune (cota de piață a SUV-urilor a crescut de la 7% în 2010 la aproape 20% în prezent).

Plină de tehnologie

Are linii moderne și dinamice, un aspect off-road veritabil și o poziție înaltă la volan, care oferă o vizibilitate bună de jur-împrejur. O mulțime de tehnologii de top se află la bordul unui Grandland X. De asemenea, am descoperit și un spațiu suficient pentru până la cinci pasageri. Rămânem la tehnologie și vorbim despre funcțiile de asistență: tempomatul automat cu funcție de detectare a pietonilor și frânare automată de urgență, sistemul de detectare a somnolenței șoferului, sistemul avansat de asistență la parcare, cu cameră panoramică de 360°. La capitolul lumini, Grandland X vine cu sistemul de iluminare AFL (Adaptive Forward Lighting) LED, care, deja, și-a făcut un nume în piață, în alte segmente. Sistemul electronic de tracțiune IntelliGrip este oferit opțional. Acesta asigură tracțiune optimă și stabilitate, indiferent de condițile de drum: zăpadă, noroi, nisip sau suprafețe ude. Dar, ca și la Peugeot 3008, tracțiunea integrală lipsește.

Rezervări la hotel și caută singur locuri de parcare

Scaunele din față sunt certificate AGR, volanul e încălzit, la fel ca și scaunele față și spate, totul pentru un confort maxim. Hayonul se deschide și se închide prin simularea unei mișcări de lovire cu piciorul sub bara de protecție spate, facilitând accesul din exterior. Iar șoferul și pasagerii Grandland X beneficiază de conectivitate de top datorită sistemelor IntelliLink, compatibile cu ultima versiune a aplicațiilor Android Auto și Apple CarPlay, dar și a asistentului personal de service și conectivitate Opel OnStar. Acesta include hotspot Wi-Fi și două servicii noi (rezervări la hotel și căutarea locurilor de parcare).

LĂSAȚI UN MESAJ