Investiție în viitor: Elevii Colegiului Ștefan Odobleja din Craiova, beneficiarii unui Laborator de Mecatronică dotat de Ford România

0
1390
Laborator Mecatronica Colegiul Ștefan Odobleja

Ford România a investit 100.000 de dolari, prin Ford Motor Company Fund, ramura filantropică a companiei, și a pus la dispoziția elevilor Colegiului Ștefan Odobleja din Craiova un Laborator de Mecatronică dotat cu cele mai moderne echipamente.

Mecatronica este o știință mutidisciplinară care combină ingineria mecanică, electronica, ingineria digitală, ingineria telecomunicațiilor, ingineria de sistem și ingineria sistemelor de control. În viziunea Ford, studiul Mecatronicii le oferă viitorilor specialisti posibilitatea unei abordări mult mai flexibile și tehnice, adăugând în același timp cele mai avansate elemente și rezultate tehnologice și practice.

Mecatronica este o știință complexă care le oferă viitorilor specialiști din domeniul auto o mulțime de oportunități de dezvoltare. Din acest motiv vrem să oferim tinerilor elevi craioveni din noua generație șansa de a se apropia de această disciplină. Ford Fund a ales să facă acest lucru investind în Laboratorul pe care il inauguram astazi si în care elevii pot să ia parte la cursuri practice predate de profesori specializați„, a declarat John Oldham, Președinte Ford România și Director al Uzinei Ford de la Craiova.

Pentru a atrage viitoarea generație de liceeni și pentru a crea interes în jurul Mecatronicii, Ford Fund se angajează să ofere burse de studiu pentru 15-20 de tineri din cadrul Colegiului Ștefan Odobleja, începând cu anul școlar 2017-2018„, a adăugat John Oldham.

Ford Fund este o fundație corporate non-profit care oferă și susține investiții în comunitate și activități voluntare ale angajaților cu scopul de a le face oamenilor viața mai bună. În Europa, Ford Fund se concentrează pe trei zone: educație, comunitate și mobilitate inteligentă și sigură.

În România, Ford Fund operează începând cu anul 2014, investițiile depășind până în acest moment o jumătate de milion de dolari în proiecte educaționale și din domeniul sănătății, dar și în programe de conducere defensivă precum Ford Driving Skills for Life.

LĂSAȚI UN MESAJ