Nume de cod G01. La 14 ani de la aparitia SAV-ului (Sports Activity Vehicle) compact premium BMW X3, carpaparazii au surprins cea de-a treia generatie in teste, in conditii extreme, in nordul Suediei, la Mos Craciun acasa.

In peisajul din jurul micului oras Arjeplog, modelele de preserie ale noului BMW X3 au trebuit sa dovedeasca faptul ca sunt capabile sa faca fata frigului, ghetii si zapezii. Aflat în ”Tara lui Mos Craciun”, Laponia, la doar 56 km sud de Cercul Polar, Arjeplog ofera conditiile ideale pentru aceasta.

Zapada abundenta si temperaturile de -20 grade Celsius si, chiar, mai scazute au facut ca numeroase lacuri din împrejurimi sa înghete. Suprafetele rezultate, vaste si plane, servesc drept poligon de testare pentru directie, suspensie si sistemul de tractiune, specialistii incercand si comparand diferite solutii tehnice.

In aceasta etapa, sistemul de tractiune integrala xDrive a fost pus sa-si demonstreze avantajele nu doar prin asigurarea celei mai bune tractiuni posibile pe suprafete de gheata, ci si prin optimizarea agilitatii masinii prin varierea puterii intre punti.

Mai mult, suprafetele lacurile înghetate si numeroasele trasee lungi acoperite cu un strat consistent de zapada ofera conditii excelente pentru reglajul fin al setarilor activate prin functia Driving Experience Control – si, prin urmare, obtinerea nivelului maxim de placere a condusului in conditii de siguranta deplina. Inginerii monitorizeaza comportamentul dinamic al automobilului si sincronizeaza si mai precis controlul sistemelor de asistenta precum Dynamic Stability Control (DSC) sau Dynamic Traction Control (DTC).

LĂSAȚI UN MESAJ