Ceasuri pentru împătimiții de viteză

0
1485

De-a lungul anilor, ceasurile purtate de piloții din marile competiții automobilistice au devenit obiecte de colecție. Odată cu descoperirea acestui puternic vector de marketing, casele producătoare de ceasuri au căutat colaborări cât mai profitabile cu mărcile de vehicule. Câteodată, mașinile cu mulți cai-putere au devenit surse de inspirație pentru maeștrii orologieri.

Blancpain L-Evolution Super Trofeo

blancpain-l-evolution-super-trofeo1

Ca partener al mărcii sport de lux Lamborghini în cunoscuta competiție Super Trofeo, producătorul de ceasuri Blancpain a produs o linie de piese Super Trofeo inclusă  în colecția L-Evolution. Cronograful Blancpain L-Evolution Super Trofeo are în componență materiale împrumutate direct de la mașinile Lamborghini, printre acestea numărându-se fibra de carbon, inclusă în carcasă și cadran, sau pielea alcantara utilizată pentru curea. Prețul unei astfel de piese este de circa 15.000 de dolari.

BRM BT-12 46 Gulf

brm-bt-12-46-gulf

Mai puțin cunoscut, producătorul de ceasuri francez BRM s-a inspirat pentru BT-12 46 Gulf din mașinile sponsorizate de gigantul petrolului, Gulf, în cursele anilor `70. Totodată, printre sursele sale de inspirație s-a numărat modelul Porsche 917, condus de Steve McQueen în filmul LeMans. Piesa are un mecanism cronograf ETA Valjoux 7753 și o carcasă dezvoltată „in-house” realizată dintr-un singur bloc de titan fixată prin șase bolțuri. Chiar și cureaua ceasului este realizată din materialul centurilor de siguranță ale mașinilor de curse.

Chopard Superfast Chrono

chopard-superfast-chrono

Cu o carcasă cu diametrul de 45 mm, Chopard Superfast Chrono este pus în mișcare de calibrul 03.05-M al casei. Liniile argintii verticale, poziționate peste negrul mat al cadranului, evocă grila radiatorului unei mașini cu propulsor răcit cu aer, iar cureaua din cauciuc amintește de anvelopele „slick” dedicate vehiculelor de mare viteză. Ceasul include și un tahimetru de-a lungul ramei cu care se pot calcula viteze, lungimi și alte mărimi dependente de timp.

Graham Silverstone RS Endurance 24HR

graham-silverstone-rs-endurance-24hr

Caracterizat de elementele inspirate din lumea sporturilor cu motor, Graham Silverstone RS Endurance 24HR are un cronograf cu două funcții, una pentru măsurarea curselor de 24 de ore și cea de-a doua pentru aflarea timpilor fiecărei ture. Principalul punct de acționare al cronometrării se află în zona orei două, în timp ce un buton aflat lângă ora patru activează cronometrul secundar.

LĂSAȚI UN MESAJ