Mulliner, divizia care se ocupă de personalizarea limuzinelor Bentley, și-a folosit măiestria artizanală pentru a desăvârși SUV-ul Bentayga, stabilind noi stadarde în segmentul auto de lux. Un exemplar Bentayga Mulliner unic, cu incrustații ce profilează lanțul muntos Monte Rosa, va fi expus la Salonul Auto de la Geneva 2017.

Dotările exclusiviste includ un nou compartiment de depozitare a șampaniei, jante de 22 inci cu design unic, un nou concept de finisaj și o combinație cromatică la interior creată de Mulliner, desăvârșită printr-un tighel de contrast. Iar sub capotă se află monstrul W12 de 6.0 litri, care dezvoltă 608 CP și 900 Nm, permițând SUV-ului să bage în sperieți mult modele sport (0-100 km/h în 4,1 sec. și o viteză maximă de 301 km/h)

Bentley Bentayga Mulliner

Bentayga Mulliner este cel mai luxos SUV creat vreodată și este destinat clienților aflați în căutarea unui automobil desăvârșit, cu performanțe de top, cu care se pot deplasa cu ușurință pe orice tip de teren, într-un confort deplin. Noul model introduce schema de vopsire opțională Duo Tone pentru prima dată pe Bentayga. Finisajul elegant este obținut prin găsirea punctului perfect de separare a culorilor, dând senzația de plutire a cabinei și a capotei. Separarea culorilor servește și pentru a accentua aspectul musculos tipic Bentayga și prezența sa impunătoare. Schema de vopsire Duo Tone va fi disponibilă la nivelul gamei Bentayga începând cu luna aprilie.

Interior artizanal

La interior, Mulliner a îmbinat designul tradițional cu cel modern. O nouă schema de culori – în care scaunele din față și din spate sunt îmbrăcate în piele de diferite nuanțe, fiind disponibile, în total, șapte combinații cromatice – completează schema de vopsire opțională Duo Tone de la exterior. Pielea cusută manual este înfrumusețată prin broderia unică Mulliner și prin tigheluri de contrast.

Dotările exclusiviste Mulliner includ și un nou compartiment pentru șampanie în partea din spate a cabinei, cu răcitor pentru băuturi, dulap iluminat ce menține băutura rece și pahare de tip flute din cristal de Cumbria, realizate pe comandă, toate incorporate într-o consolă centrală de proporții generoase.

Interiorul noului Bentayga Mulliner etalează și un finisaj exclusivist din lemn de nuc ombré Burr. Acesta prezintă o tranziție cromatică unică de la negru către maro nuc Burr, pe măsură ce finisajul îmbracă interiorul. De asemenea, un finisaj special din lemn înlocuiește placajul standard de pe consola centrală.

Sistemul de iluminare ce permite selectarea luminii în funcție de starea de spirit, incluzând șase tipuri de lumină, plăcuțe Mulliner iluminate și lumini de întâmpinare Bentley cu LED, creează o ambianță de lux și pe timpul nopții. Bentayga Mulliner oferă clienților posibilitatea de a-și crea propria ambianță, la comandă, prin opțiunea ”My Mood”, care permite pasagerilor să aleagă dintre 15 nuanțe diferite și să ajusteze luminozitatea în uși, cotiere și în spațiul pentru picioare.

Sistemul Audio Naim for Bentley din noul Bentayga Mulliner este cel mai puternic și mai performant sistem audio din clasa sa, având 20 de difuzoare și un amplificator de 1.950 W, cu 21 de canale.

Funcția Parking Heater, ce poate fi activată prin telecomandă, permite ca interiorul SUV-ului să fie încălzit sau răcit chiar și atunci când motorul este oprit. Jaluzelele electrice pentru geamurile din spate și un parasolar dublu sunt, de asemenea, disponibile, cu specificațiile Sunshine.

Specificațiile City și Touring includ o serie cuprinzătoare de funcții standard de asistență a șoferului, printre care se numără Park Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Traffic Assist, Night Vision și  Head-Up Display.

Bentley Bentayga Mulliner

Pentru noua navă amiral Bentayga este disponibil, opțional, și accesoriul exclusivist Linley Hamper by Mulliner, ce include o ladă frigorifică, un set de tacâmuri de lux şi veselă din porţelan Linley, pahare de cristal și un spațiu de depozitare pentru alimente. Pentru mai mult confort în aer liber, anumite părți ale coșului pot fi demontate și folosite ca scaune de picnic.

Un alt accesoriu de lux, disponibil opțional, este ceasul mecanic Mulliner Tourbillon, creat de Breitling. Având cel mai complex mecanism disponibil pe un ceas auto, Mulliner Tourbillon conține 196 de componente individuale și este întors periodic, automat, printr-un mecanism dedicat, cu precizie ridicată, integrat în bord. Această operă de artă este turnată în aur masiv (clienții pot alege între aur galben, alb sau roz) şi poate fi realizat cu cadran din sidef sau din abanos negru, decorat cu opt diamante.

LĂSAȚI UN MESAJ