Iarnă extremă, gume extreme – Nokian Hakkapeliitta 44, anvelopa de un metru diametru pentru expediții polare

0
1621
Nokian Hakkapeliitta 44

Pentru a face față condițiilor meteorologice extreme, specifice iernilor arctice, Nokian Tyres și Arctic Trucks, compania islandeză specializată în conversia și prepararea vehiculelor cu tracțiune integral pentru ”deșertul alb”, și-au unit forțele și au creat Nokian Hakkapeliitta 44, o nouă anvelopă de iarnă destinată vehiculelor ce înfruntă cele mai aspre condiții de iarnă din lume.

Nokian Hakkapeliitta 44 este concepută special pentru vehiculele Arctic Trucks și excelează în aderență și durabilitate. Anvelopa cântărește aproximativ 70 kg, iar diametrul ei măsoară peste un metru. Secțiunea din mijloc a profilului benzii de rulare prezintă unghiuri în ”V”, foarte ascuțite, optimizate pentru a curăța canelurile de zăpadă și zloată. Iar lățimea benzii de rulare și volumul maxim interior de aer din anvelopă garantează împreună rularea eficientă a acesteia chiar și pe suprafețe acoperite de zăpadă moale.

Blocurile de rulare aplicate pe flanc sporesc manevrabilitatea în situații neprevăzute, iar nervura centrală susținută a anvelopei asigură un control precis al stabilității pe drum. Compusul special Nokian Tyres Polar Expedition, din care este realizată banda de rulare, îmbină aderența superioară în condiții de iarnă cu durabilitatea excelentă la temperaturi extrem de scăzute.

De asemenea, Hakkapeliitta 44 poate fi dotată cu crampoane, anvelopa fiind prevăzută cu 172 de orificii special proiectate în acest scop. Pneul extrem este disponibil în dimensiunea LT475/70 R17 și este special conceput pentru vehiculele 4×4 din categoria ”Heavy SUV”, pregătite de Arctic Trucks.

Nokian Hakkapeliitta 44

Nokian Hakkapeliitta 44 este continuarea unei povești care a început în 2014, când a fost lansat primul produs al colaborării dintre Nokian Tyres și Arctic Trucks, anvelopa de iarnă pentru vehicule cu tracțiune integrală mari – Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35. Înainte de aceasta, companiile colaboraseră pentru o perioadă îndelungată de timp doar la nivel comercial.

Arctic Trucks își are originile în anul 1990, când în Islanda, Toyota a început să modifice vehiculele utilitare 4×4 și SUV-urile.  Astăzi, compania face parte din elita profesioniștilor în conversia unei game largi de vehicule cu tracțiune integrală.

Specificații tehnice Nokian Hakkapeliitta 44

Dimensiune: LT475/70 R17
Adâncime bandă de rulare: 18 mm
Diametru: 1100 mm
Greutate: aprox. 70 kg
Presiune maximă: 240 kPa, la utilizarea în flotație aprox. 160 kPa

LĂSAȚI UN MESAJ