Swift, bestseller-ul Suzuki care, din 2004 până în prezent s-a vândut în peste 5.3 milioane de unități, a ajuns la cea de-a patra generație contemporană. Altfel,  între 1983 și 2003, au mai fost două generații, modelul numindu-se Cultus până în 1985 și, apoi, Swift.
Noul Suzuki Swift va fi disponibil în Japonia începând cu data de 4 ianuarie 2017, în timp ce modelul european, care se fabrică în Ungaria, va fi prezentat în martie, la Salonul Auto de la Geneva.

suzuki-swift-3

Mașina este complet nouă, având la bază platforma rigidă și ușoară “HEARTECT” ce deservește din 2015 și modelele Baleno și Ignis. Cu un stil distins, dar şi sportiv în acelaşi timp, noul Swift este disponibil  și cu sistemul hibrid SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), cu motorul DUALJET de 1,2 litri. Iar versiunea RS, disponibilă pe piaţa din Japonia, este echipată cu motorul turbo cu injecţie directă 1.0L BOOSTERJET şi o cutie automată cu şase trepte, ceea ce oferă performanţe excelente la condus, o acceleraţie puternică şi un consum eficient de combustibil.

suzuki-swift-4
Deocamdată nu au fost publicate specificațiile modelului european, dar în Japonia pachetul opţional “Safety Package” este disponibil pe toate versiunile, cu excepţia nivelului XG, şi include în premieră sistemul Dual Sensor Brake Support (DSBS), sistem care cu ajutorul unei camere şi a unui senzor laser monitorizează traficul din faţă şi acţionează pentru prevenirea unei coliziuni, plus sistemul de asistenţă a farurilor care schimbă automat de pe faza mare pe faza mică la întâlnirea cu un alt vehicul indiferent de sensul pe care circulă. Acest pachet include şi sistemul de reglaj adaptiv al vitezei (ACC) care menţine, printre altele, o anumită distanţă faţă de vehiculul din faţă. Noul Swift vine cu îmbunătăţiri majore în ceea ce priveşte sistemele de siguranţă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ