După ce Maserati a spart gheața cu SUV-ul Levante, Alfa Romeo face următorul pas natural cu Stelvio. Sperăm că nu va urma Ferrari, dar asta e altă poveste… Alfa a prezentat în premieră mondială primul său SUV în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Și ca lovitura să fie categorică, pe scenă fost scos să defileze Stelvio Quadrifoglio, adică versiunea cu ”trifoi cu patru foi”, care are sub capotă V6-ele bi-turbo de 510 CP de pe Giulia Quadrifoglio. BMW X4 și Mercedes GLC Coupe vor avea ceva cosmaruri.

161116_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_02

Spre deosebire de sedan, însă, SUV-ul pune puterea la sol prin intermediul unei transmisii integrale, Q4, și a unei cutii automate ZF cu opt trepte. În modul ”Race”, schimbările de treaptă au loc în 150 milisecunde! Ca rețeta ridicării Giuliei de la sol să fie completă, Stelvio Quadrifoglio dispune de același sistem de frânare IBS – Integrated Brake System.

161116_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_03

Petru pământeni, Alfa a anunțat și un motor mai modest, de 280 CP. Acesta va avea patru pistoane și o cilindree de 2.0 litri. Cutia automată cu opt trepte va rămâne, dar, probabil, va fi oferită și o manuală.

LĂSAȚI UN MESAJ