Pe cai mari. Opel pregătește 7 noi modele pentru 2017

1
2237

Opel privește către anul viitor deosebit de agresiv. Constructorul din Russelsheim va ataca piața cu nu mai puțin de șapte noi modele. În ”meniu” se află ”electrizantul” Ampera-e, a doua generație Insignia, în primăvară, un crossover micuț, Crossland X, care îi va lua locul în gamă lui Meriva, în vară, și, nu în cele din urmă, un SUV compact superior lui Mokka X, dezvoltat pe platforma lui Peugeot 3008 II (spre sfârșitul lui 2017).

opel-7-in-17-303974

Cu o autonomie estimată de 500 km (conform Noului Ciclu European de Conducere), Ampera-e va revoluționa electromobilitatea, în primăvara lui 2017. Mașina dispune de un motorul electric de 150 kW/204 CP și oferă în clasa compactă performanțe demne de un autovehicul sport – accelerație 0-100 km/h în 3.2 sec. și repriză 80-120 km/h în 4.5 sec..

Opel Ampera-e

Noul Opel Insignia Grand Sport duce mai departe arhitetura de sedan cu cinci uși cu siluetă de coupé. La fel ca primul urmaș al Vectrei, care a înregistrat vânzări de peste 900.000 de unități, noul Insignia va fi produs la Rüsselsheim.

opel-insignia-grand-sport-303719

După Insignia sedan, va urma, natural, break-ul sportiv. Noul Opel Insignia Sports Tourer împărtășește filozofia de design a vizionarului Opel Monza Concept din 2013. Față de predecesorul său, spațiul interior a crescut semnificativ, în special în zona scaunelor din spate și în portbagaj.

Iar, după break, vine și versiunea ”cocoțată”, Insignia Country Tourer.  Modelul se vrea un aventurier cu tracțiune integrală și aspect de autovehicul off-road, fiind proiectat să fie pe placul pasionaților de sporturi de iarnă și activități în aer liber.

Piața utilitarelor este foarte importantă pentru Opel și Vivaro, în ultimii 15 ani  fiind comercializate 750.000 exemplare. Prin urmare, toamna viitoare constructorul din Russelsheim pregatește lansarea unei noi generații Vivaro Combi.

Piața SUV-urilor și a crossover-elor este în plină efervescență și, pentru a nu pierde trenul, Opel nișează și el. La începutul lui 2017, noul crossover de segment ”B” (CUV), Opel Crossland X, se va alătura modelului Mokka X și va înlocui monovolumul compact Meriva.

Anul viitor, cam pe vremea aceasta, Opel va provoca la duel, cu noul său CUV de segmentul ”C”, Volkswagen Tiguan, Seat Ateca, Nissan Qahqai sau cea de-a doua generație Peugeot 3008.

opel-cuv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ