Noul Citroen C3 e cu ochii pe tine!

0
1170
Copyright William Crozes @ Continental Produtions

Revoluție în gama constructorului francez. Noul Citroen C3 nu mai are nici o treabă cu modelul pe care-l știam noi până acum. Ideea cu Airbumps pe portiere (protecția de cauciuc pentru a feri caroseria de incidente minore) nu e originală pentru că am văzut-o prima oară la C4 Cactus. Nu e singurul element împrumutat. Noul C3 are un aspect “cross”, cu spoilere frontale și posterioare pe care le regăsești la SUV-uri.

Cert este că mașina prezentată de constructorul francez la Paris a fost în centrul atenției, fiind una dintre vedetele motorshow-ului. Designul este unul foarte inspirat și ar putea avea succes în segmentul său.

La interior, C3 vine cu o oglindă retrovizoare care are integrată o camera video ce filmează non-stop. În situația unui accident, vezi ce s-a întâmplat, ar fișirele se pot salva în cloud. O premieră pentru o mașină din acest segment. Alt element original este faptul au dispărut mânerele de la uși, locul lor fiind luat de curele. Așa cum era pe vremuri! Scaunele oferă perne din spumă cu memorie!

Post-production : Astuce Productions
Post-production : Astuce Productions

La capitolul motorizări, Citroen C3 oferă cinci variante. Începem cu propulsorul de 1.0 litru în trei cilindri cu 68 CP. Apoi, urmează alte două, tot pe benzină, 1.2 litri cu două versiuni de putere: 82 și 110 CP. Dieselul vine cu puteri de 75 CP și 100 CP.

În România, noul C3 va fi lansat anul viitor, în luna februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ