Cum să ai o experiență plăcută când pleci cu mașina la drum lung

0
3702

Te pregătești de un drum greu și, indiferent de scopul acțiunii, trebuie să te asiguri că mașina este în cea mai bună stare și este pregătită să facă față orelor lungi de utilizare. În plus, este important să te simți cât mai confortabil la volan.

Știi deja că trebuie să ai toate actele la tine și reviziile la zi, dar în continuare vom vorbi despre câteva lucruri de care poate ai uitat sau la care nu te-ai gândi. Iată o listă pe care să o bifezi ca să fii sigur că ești pregătit pentru un drum lung.

 

Verifică bateria

Când conduci deja de ore bune, mai ales pe drumuri mai puțin populate, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să îți moară bateria și să fie nevoie să suni o firmă de tractare. Dacă nu ai o mașină nouă, cu baterie pe măsură, mai bine o verifici.

O baterie normală are o durată de viață între cinci și șapte ani, dar unele pot rezista 10 ani, iar altele doar trei.

Pentru a fi sigur că vei reuși să termini tot drumul cu bine, mergi la un mecanic care să îți verifice starea bateriei.

 

Folosește un suport auto

Prin lege, atât timp cât conduci nu ai voie să folosești telefonul, indiferent cu ce scop. Așa că mai bine folosește un suport auto pentru telefon care să îți mențină dispozitivul în siguranță în timp ce conduci.

Alege unul care îți poate menține aparatul atât în poziție verticală, cât și orizontală, ca să îl poți folosi eficient pentru a naviga pe GPS sau pentru a vorbi la telefon (folosind căști).

Pregătește-ți provizii

La drum lung ai nevoie de energie ca să fii atent la șosea și împrejurimi. Adaugă în bagaj sandvișuri, dar și câteva gustări. Nu uita nici de apă, mai ales că trebuie să fii mereu hidratat.

În plus, poți încerca o cafetieră pentru mașină, conectată direct în adaptorul pentru brichetă. Astfel, poți să îți faci oricând o cafea delicioasă la tine în vehicul, fără să fie nevoie să oprești la o benzinărie sau la o cafenea de pe traseu.

 

Asigură-ți modalități diferite de divertisment

Atunci când conduci pentru o perioadă lungă de timp, vei observa că cel mai greu e să rămâi treaz și atent. Pe lângă mâncare, te pot ajuta și diferite moduri de divertisment, cum ar fi muzica preferată sau o carte audio interesantă.

Studiile au arătat ca aproximativ 90% din oameni ascultă muzică când sunt la valon. Muzica îi ajută să scape de stres, plictiseală și anxietate când se află în blocaje în trafic. În plus, în unele situații, zgomotul de fundal te poate ajuta să te concentrezi mai bine.

Simte-te confortabil

Ca șofer, te afli în aceeași poziție pentru mult timp. Chiar dacă te concentrezi la drum, vei observa cum treptat corpul începe să înțepenească. Este momentul potrivit pentru o pauză. Este important să te oprești de fiecare dată când simți nevoia.

În plus, poziția scaunului de șofer este foarte importantă pentru confortul tău. Ar trebui să ajungi ușor la pedale iar picioarele să fie doar puțin îndoite. Scaunul trebuie să fie lăsat pe spate foarte puțin, iar când stai drept și ții mâinile pe volan umerii ar trebui să fie lipiți de scaun.

Când plănuiești o călătorie mai lungă cu mașina, trebuie să ai grijă atât de tine, cât și de mașină. Vehiculul trebuie să fie în stare tehnică perfectă de funcționare, iar tu trebuie să te simți confortabil, și, mai ales, să fii în siguranță.

 

Sursă foto: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ