Noi bunătăți de la M Performance

0
1045

Cum profilul clientului de BMW are cel puțin o rubrică care subliniază pasiunea pentru mașini și plăcerea de a conduce, tuning-ul este înfloritor. Sigur, există mulți preparatori de BMW, precum AC Schnitzer, Hammann sau Rieger, care își asumă lucrările. Însă, numai prin montarea accesoriilor și a kit-urilor de putere M Performance se păstrează garanția integrală a constructorului. Așa că programul de tuning de casă al bavarezilor merge strună și periodic apar noi și noi ”bunătăți”.

Jante frezate dintr-o bucată pentru M2/M3/M4

Una dintre inovațiile prezentate de BMW la ediţia 2016 a SEMA Show a fost noua jantă din liaj uşor pentru BMW M3/M4 – 19 inch pe faţă, 20 inch pe spate. Derivată direct din Motorsport, janta M Performance este frezată şi cu masa optimizată integral dintr-o bucată de aliaj forjat, contribuind la un comportament şi mai bun al direcţiei. Aceasta este completată de stilul exclusiv, disponibil în nuanţă negru mat şi cu inscripţia „M Performance” pe flanşa jantei şi combinat cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 pentru aderenţă şi performanţe maxime. Noua jantă M Performance urmează să fie disponibilă din vara anului 2017.

p90241559_highres_bmw-m3-m-performance

 

Eleronul spate M Performance pentru M3

În premiră, M Performance a dezvoltat un eleron special pentru M3, Realizat integral din fibră de carbon (aripa, secţiunile laterale, bazele) şi cu o aerodinamică inspirată din motorsport. Benzile de curse de pe bazele eleronului spate BMW M Performance accentuează şi mai mult aspectul dinamic. Lansarea pe piaţă este planificată pentru mijlocul anului 2017.

p90241566_highres_bmw-m3-m-performance

Nouă suspensie cu arcuri elicoidale – BMW M3 şi BMW M4

Amortizoarele cu arcuri elicoidale de culoare roşie sunt o caracteristică distinctivă a noii suspensii sport ajustabile cu accesorii M Performance pentru BMW M3 şi BMW M4. Această suspensie permite șoferului să coboare garda la sol a automobilului cu 5 mm până la 20 mm, prin intermediul plăcii de reglare a arcului, oferind o aliniere optimă la diferitele condiţii de drum şi circuit.

p90241550_highres_bmw-m2-sema-16-safet

Kit M Performance Power & Sound

Kit-ul M Performance Power & Sound, deja disponibil pentru pentru BMW 340i şi BMW 440i şi variantele acestora, inclusiv modelele echipate cu tehnologia inteligentă de tracţiune integrală xDrive, include un software de gestiune modificată a motorului şi un sistem de evacuare cu supape gestionate electronic şi debit mai mare, care este acţionat în modurile Sport/Sport+, prin intermediul comutatorului Driving Dynamic Control. Kit-ul mărește efectiv puterea motorului de 3.0 litri, cu şase cilindri în linie și tehnologie TwinPower Turbo, cu 35 CP, la un maxim de 355 CP, în timp ce cuplul maxim creşte la 500 Nm (+53 Nm) pentru automobilele cu transmisie automată (+34 Nm la cele cu transmisie manuală). Rezultatul este o reacţie mai rapidă a motorului, precum şi acceleraţii vizibil îmbunătăţite de-a lungul întregului interval al turaţiilor, ceea ce permite ca sprintul de la 0 la 100 km/h să se realizeze într-un timp mai mic cu 0,2 secunde decât în versiunea standard. Această creştere a performanţelor este accentuată acustic de sunetul robust al motorului care intensifică suplimentar experienţa condusului sportiv. În ciuda creşterii puterii, consumul de combustibil şi nivelul emisiilor în conformitate cu ciclul de testare ECE rămân neschimbate.

LĂSAȚI UN MESAJ