Apariție fulminantă la Frankfurt! Mercedes a prezentat cel mai spectaculos concept al Salonului. Un hypercar cu tehnologie de Formula 1, care are peste 1.000 CP și poate atinge 350 km/h.

Prezența lui Project One la motorshow-ul german nu este întâmplătoare, constructorul auto din Stuttgart dorind să epateze cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existență a diviziei de performanță AMG. Interiorul a fost construit pentru doi pasageri, scaunele fiind despărțite de un tunel central. Pedalele și volanul sunt ajustabile. Rămânem la volan. Vorbim de unul asemănător cu cele pe care le vedem în Formula 1. Șoferul are la dispoziție două display-uri, ambele de 10 inch. Primul este poziționat chiar în față, ușor ridicat pentru a fi în aria sa vizuală, iar cel de-al doilea se află pe consola centrală, fiind orientată către șofer.

50 de ani AMG – Sufixul performanței

Mercedes Project One sprintează până la 200 km/h în mai puțin de 6 secunde, iar viteza maximă este de 350 km/h. Sistemul de propulsie este asigurat de un motor turbo, V6, de peste 680 CP, care poate urca până la 11.000 rpm, și de 4 motoare electrice. Iar transmisia puterii se face prin intermediul unei cutii cu 8 trepte.

Hypercar-ul va fi produs în doar 275 de exemplare, iar livrările vor începe spre finalul anului viitor. Prețul este de 2.27 milioane de euro! Dar, atenție, superperformantul motor convențional trebuie refăcut complet la fiecare 50.000 km. Prețul nu este, însă, o problemă, pentru că Mercedes a comunicat că toate unitățile au fost vândute deja!

LĂSAȚI UN MESAJ