Comunitatea transportatorilor, şoferilor şi a pasionaților de camioane

0
1043

Interviuri cu șoferi profesioniști, informații și reportaje despre evenimente și competiții locale sau internaționale, recomandări utile pentru șoferii și transportatorii experimentați sau pentru cei aflați la început de drum – acestea sunt doar câteva dintre subiectele disponibile pe platforma RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks. Dedicată șoferilor, transportatorilor, antreprenorilor și pasionaților de camioane, platforma online interactivă RoadStars a fost lansată de Mercedes-Benz Trucks în România în martie 2016. Mai jos, un rezumat al conținutului editorial și activităților RoadStars din primul trimestru al anului 2018.

RoadStars România – poveştile de drum ale şoferilor români                  

RoadStars România a prezentat poveștile adunate în cele două săptămâni petrecute într-un Mercedes-Benz Actros pe drumurile Europei în cadrul proiectului #RoadStarsTrip, organizat la finalul anului 2017. În cadrul interviurilor cu șoferii români întâlniți pe traseu, am observat că pasiunea pentru camioane nu cunoaște limite. Unii şoferi au moștenit această meserie din familie, precum Andreea Lăcătuș, Ionuț Dumbravă și Olimpiu Sărac, alţii au descoperit-o mai târziu, dar o practică cu aceeași plăcere, cum este cazul lui Pavel Groza.

Discuțiile cu aceștia ne-au confirmat că pentru obținerea performanței în transporturi este nevoie de mai mult decât pasiunea moştenită de la părinți sau dezvoltată individual. Cursurile de pregătire şi specializare sunt esențiale pentru transportatori, indiferent de nivelul de experiență al şoferilor, iar echipa RoadStars România a abordat acest subiect cu toți șoferii întâlniți, concluziile fiind agregate într-un articol dedicat disponibil pe RoadStars România.

Totodată, RoadStars România a prezentat 10 parcări recomandate de pe traseul #RoadStars Trip, din Ungaria, Austria, Germania, Olanda, pentru șoferii începători, dar și recomandări de locuri pentru servit masa.

Din universul Mercedes-Benz Trucks

La fiecare trei minute, în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Wörth sunt asamblate o cabină pentru şofer şi un şasiu. De jumătate de secol, fabrica Mercedes-Benz din Wörth este cea mai mare fabrică de asamblare a camioanelor din întreaga lume, putând fi descoperită acum și online, în seria de materiale video „Fabrica”.

RoadStars Trophy 2018 – cea mai așteptată provocare pentru șoferii de camioane

Competiția lansată în 2015 de Mercedes-Benz sub denumirea Truck Trophy continuă în 2018 sub numele RoadStars Trophy. Concursul oferă şansa tuturor șoferilor de autocamioane, indiferent de vârstă, sex, experiență profesională sau modelul de autocamion pe care îl conduc, să ia parte la experiența memorabilă.

Înscrierile pentru RoadStars Trophy 2018 s-au realizat exclusiv prin intermediul platformei online RoadStars, în perioada 12 decembrie 2017 – 4 februarie 2018. Selecția participanților în etapa națională a RoadStars Trophy a fost efectuată prin tragere la sorți, extragerea fiind realizată de reprezentanții Daimler AG.

Cei zece participanți care au concurat pentru RoadStars Trophy în perioada 17 -18 martie, în etapa națională a competiției din acest an, sunt: Alexandru Cristea (23 ani), Costin Tudor (28 ani), Cristian Antonescu (44 ani), Eduard Stoica (38 ani), Ionel Coconașu (30 ani), Mihai Cosmin Fleschin (36 ani), Mihai Talos (32 ani), Cosmin Rizea (27 ani), Nina Cătă (27 ani) şi Petronel Andrieș (44 ani).

După două zile de concurs și opt probe care le-au testat abilitățile de echipă, dexteritatea, agilitatea, curajul și rezistența, Cosmin Rizea și Ionel Coconașu au reușit să acumuleze cele mai multe puncte. Cei doi vor reprezenta România în marea finală RoadStars Trophy, unde se vor confrunta cu reprezentanți din alte șase țări europene. Locul de desfășurare și data Marii Finale vor fi anunțate după ce toate țările participante își vor fi încheiat etapele de calificări.

Safety Training și Tipper Show – cei mai buni şoferi se pregătesc alături de profesioniști

Pe 17 martie, la Baden-Airpark (Germania), Mercedes-Benz Trucks a organizat Safety Training, un instructaj dedicat siguranței în trafic efectuat de echipa Mercedes-Benz TruckTraining. La eveniment au participat 24 de membri RoadStars din Elveția, Germania, Marea Britanie, Olanda și România, selectați prin tragere la sorți dintre sutele de candidați înscriși pe RoadStars. Cursurile au avut atât o componentă teoretică, cât și activități practice: poziția corectă a scaunelor, câmpul vizual ideal şi tehnici de conducere, anticiparea şi evitarea unor situații periculoase, frânarea şi evitarea obstacolelor la diferite viteze, precum și pe suprafețe diferite, conducerea corectă în curbe şi frânarea optimă, precum şi exerciții aplicate cu o remorcă specializată.

Un alt eveniment dedicat membrilor RoadStars este Tipper Show, un test-drive offroad cu autobasculante organizat la Wörth, în Germania. Înscrierile se desfășoară în perioada 13.03.2018 – 08.04.2018, de asemenea pe platforma RoadStars.

tipper-show-2

Pentru a putea participa la astfel de evenimente exclusiviste, pentru a fi la curent cu toate articolele publicate şi competiţiile organizate sau pentru a socializa cu ceilalţi membri activi, utilizatorii RoadStars trebuie să se înregistreze cu numele şi numărul permisul de conducere pentru camioane, primind astfel statutul de membru cu Volan Albastru.

Campania de Paște RoadStars

În perioada 15.03.2018 – 2.04.2018, membrii comunității RoadStars pot participa la vânătoarea de ouă de Paște. Pentru această provocare, utilizatorii trebuie să găsească cele 5 ouă vopsite, „ascunse” în cele mai recente articole de pe platforma RoadStars. Premiile constau în 10 pachete-surpriză.

Despre RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks

RoadStars este o platformă online interactivă, lansată de Mercedes-Benz Trucks, dedicată transportatorilor, șoferilor şi celor pasionați de camioane. Fie că sunt şoferi, transportatori, antreprenori sau fani ai camioanelor, pe RoadStars fiecare găseşte exact informația de care are nevoie. Interfața dinamică, conținutul video, articolele exclusive şi funcțiile social media sunt invitația de a deveni membru al platformei. Disponibilă în 19 limbi naționale, platforma RoadStars, lansată în România în 2016, oferă utilizatorilor posibilitatea de a intra într-o comunitate activă, unde fiecare poate comenta, încărca imagini, discuta sau împărtăşi conținut.

Mai multe informații despre RoadStars by Mercedes-Benz Trucks sunt disponibile online la: www.RoadStars.mercedes-benz.com/ro_RO/home.html.

 

LĂSAȚI UN MESAJ