Prezentat la începutul acestui an la Salonul Auto de la Geneva, facelift-ul Nissan-ului Qashqai a ajuns în showroom-urile din România, cu un preț special de lansare de la 14.150 € fără TVA, pentru versiunea Visia DIG-T 115 CP Stop& Start. Cea mai accesibilă versiune cu transmisie automata, X-Tronic, pornește de la 18.101 € fără TVA, în timp ce diesel-ul 1.5 dCi de 110 CP pleacă de la 16.908 € fără TVA. Clienții care optează pentru un crossover adevărat, cu tracțiune integrală, ”All Mode 4×4-i”, trebuie să scoată din buzunar cel puțin 20.370 € fără TVA, dar vor descoperi sub capotă și un diesel de ultimă generație – 1.6 dCi 130 CP.

Nissan Qashqai, modelul cu cel mai mare succes comercial din istoria de 83 de ani a mărcii Nissan, cu aproximativ 2.3 milioane de unități vândute din momentul lansării primei generații în 2007, a suferit un facelift discret, menit să-i mențină neștirbită atractivitatea. Schimbările se concentrează pe patru aspecte – design exterior revizuit; calitate superioară a interiorului; îmbunătățirea experienței la volan; adăugarea noilor tehnologii Nissan Intelligent Mobility pentru a oferi un nivel și mai ridicat de confort și încredere pentru clienți.

Cele mai vizibile îmbunătățiri aduse lui Qashqai sunt la exterior: o nouă bară frontală integrate, ce preia noul design al grilei frontale Nissan V-Motion, noi blocuri optice și o gamă nouă de jante de aliaj. Paletei de culori de caroserie solide, metalice și perlate i se adaugă doua culori expresive pentru clienții care doresc să se evidențieze: albastru Vivid Blue și maro Chestnut Bronze. La interior, atrag atenția noul design al volanului, finisajele revizuite, folosirea de noi material și scaunele reproiectate.

La lansarea primei generații, în 2007, Qashqai a fost considerat un adevărat pionier, fiind apreciat pentru comportamentul rutier ireproșabil. Datorită noilor evoluții, performanțele de manevrabilitate ale modelului sunt mai rafinate ca niciodată. Iar noile tehnologii de mobilitate inteligentă Nissan, cum ar fi Rear Cross Traffic Alert, ce reduce riscul de impact la viteze mici, când mașina iese în marșarier din parcare, Blind Spot Warning, sistemul de monitorizare al unghiului mort , care, acum, se bazează pe date radar și nu pe imagini ale camerei, Traffic Sign Recognition, Intelligent Driver Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor și Lane Departure Warning, fac din Qashqai un adversar redutabil.

LĂSAȚI UN MESAJ