#VacanțePeRoti: Monstrul BMW X6 M50d și România Înghețată

0
1404

Condiţii extreme de iarnă, 2.500 de kilometri de drumuri acoperite de zăpadă, castelele Pele și Bran și Cetatea Râșnov. Acestea au fost ingredientele pentru un scurt metraj despre România acoperită de zăpadă în care ”monstrul” BMW X6 M50d, cu motor tri-Turbo, de 381 CP, a fost eroul principal.

p90249736_highres_frozen-romania-02-20

Stanislav Cociorva şi Ecaterina Cernei, cunoscuţi ca „neat.graphics” sau, mai simplu, Stanly & Katya, au pornit în explorarea peisajelor îngheţate ale munţilor din România, după ce, în 24 de ore, ninsese peste 50 de centimetri, iar temperaturile se jucau în jurul valorii de -20 grade Celsius. Eroul proiectului a fost un BMW X6 M50d xDrive, care a cucerit drumurile de munte acoperite de zăpadă şi a purtat echipa către locaţiile perfecte de filmare. Rezultatul este un scurt metraj spectaculos – „Frozen Romania” (România Înghețată).

După ce am filmat în România în timpul verii, ne-am dorit mult să facem un nou proiect iarna. Am folosit experienţa obţinută din călătoriile anterioare şi am selectat locaţii care arată diversitatea naturii şi repere culturale din România”, explică Katya.

Proiectul a presupus o călătorie de 2.500 km şi două săptămâni şi a inclus zece locaţii. Printre acestea s-a numărat şi faimosul Transfăgărăşan, într-o prezentare impresionantă, complet acoperit de zăpadă. Faimoasele castele Bran şi Peleş, precum şi Cetatea Râşnov, au fost, de asemenea, o prezenţă spectaculoasă în film.

Vremea a fost cea mai mare provocare în timpul călătoriilor noastre. În special serpentinele acoperite de zăpadă şi gheaţă. BMW X6 M50d nu este doar o prezenţă impresionantă în film, dar ne-a şi purtat către locaţii aproape inaccesibile şi ne-a ajutat să realizăm proiectul fără niciun compromis. Indiferent de cât de extreme au fost condiţiile de iarnă sau cât de dificile au fost drumurile de munte, mereu am ajuns la destinaţie”, a spus Stanly.

BMW X6 M50d este liderul absolut al motoarelor de trei litri diesel în acest segment. Motorul oferă o putere maximă de 280 kW/ 381 CP şi un cuplu de 740 Nm. Secretul acestei performanţe este un sistem inovator cu trei turbine – două de dimensiuni mici şi una mare asigură cu precizie răspunsul optim şi putere impresionantă indiferent de situaţie. Turbinele mici, cu inerţie redusă, asigură un răspuns prompt, în timp ce turbina mare asigură un surplus de putere în regim de sarcină. SUV-ul cu alură de coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde şi asigură rezerve impresionante de putere în orice moment.

Locaţii de filmare ”Frozen Romania”:

  • Parcul Natural Bucegi: Cheile Zănoagei, Cheile Tătarul Mare, Lacul Bolboci, Drumul Naţional 713.
  • Făgăraş: Transfăgărăşan şi drumuri învecinate, vârful Vânătoarea lui Buteanu, şaua Caprei, vârful Iezer.
  • Castele: Castelul Peleş, Castelul Bran, Cetatea Râşnov.
  • Altele: râul Olt, cheile Bicazului

LĂSAȚI UN MESAJ