Inventatorii cauciucului de iarnă, al căror principal centru de testare se află la limita Cercului Polar, în apropiere de Rovaniemi, orașul lui Moș Crăciun, finlandezii de la Nokian, dezvoltă de câțiva ani și pneuri de vară. Până și în Finlanda, în sezonul estival, temperaturile zilnice depășesc pragul critic de 7°C, de la care gumele de iarnă nu mai asigură condiții optime de rulare, ajungând adesea la peste 20°C.

Anvelopa Nokian Rockproof este o noutate pentru entuziaștii off-road și pentru posesorii de  SUV-uri mari și camioane ușoare, oferind performanță constantă și durabilitate extremă, datorită compusului special Nokian Rockproof Hybrid din care este realizată banda de rulare, chiar și atunci când întâmpină tăieturi sau impacturi neașteptate, în condițiile solicitante ale terenului accidentat. Susținerea optimizată a blocurilor benzii de rulare ajută la obținerea manevrabilități precise și a stabilității. Cu un profil agresiv, ejectoare de pietre și având încorporată tehnologia unică Nokian Aramid Sidewall, anvelopa este extrem de rezistentă la tăieturi. Modelul Nokian Rockproof este disponibil în dimensiuni de 16 și 17 inci, cu indicele de viteză Q (160 km/h).

Cele două modele de anvelope de vară premium pentru SUV-uri, Nokian Line SUV și Nokian zLine, oferă performanțe de top atât la rularea pe teren dificil, cât și în traficul urban, asigurând aderență bună pe carosabil umed. Pentru rezistență sporită și protecția împotriva deteriorării, flancurile sunt ranforsate cu fibre de aramidă. Modelului Nokian Line SUV s-a clasat pe locul 3 la ediția din 2017 a testului ADAC pentru anvelope de vară, trecând de asemenea cu succes și de testele TCS și ÖAMTC. Seria Nokian zLine SUV este concepută pentru rularea la viteze mari. Modelul Nokian Line SUV este disponibil în dimensiuni ce variază de la 15 la 19 inci, cu indici de viteză H,T și V. Modelul Nokian zLine SUV este disponibil în dimensiuni ce variază de la 17 la 22 de inci, cu indici de viteză V,W și Y.

nokian line suv

Modelul Nokian eLine2 este o anvelopă de vară din categoria AA, extrem de silențioasă la rulare, care asigură performanță de top în orice condiții meteorologice. Anvelopa oferă aderență bună pe carosabil umed și cea mai mare eficiență în reducerea consumului de combustibil din clasa de evaluare europeană AA. Inegalabila tehnologie Coandă, dezvoltată de Nokian Tyres și încorporată acestui model, conferă proprietăți excelente de prevenire a efectului de acvaplanare. Compusul de cauciuc se comportă excepțional pe o plajă largă de temperaturi, îmbunătățește aderența pe carosabil umed și reduce rezistența la rulare, reducând consumul de combustibil cu până la 0.6 l/100 km. Modelul este disponibil în dimensiuni de 15 și 16 inci, cu indici de viteză H și W.

nokian line dsi
Toate modelele de anvelope de vară Nokian Tyres prezintă indicatorul de uzură a benzii de rulare DSI (Driving Safety Indicator) unic, patentat, direct pe banda de rulare a anvelopei. Datorită acestei caracteristici, conducătorii auto pot verifica pe loc grosimea benzii de rulare rămase, în milimetri, examinând cifrele indicate pe banda de rulare.

Nokian zLine este o anvelopă sport adecvată pentru conducătorii auto care pretind performanță și manevrabilitate precisă chiar și la viteze ridicate. Designul unic al canelurilor deviate (Swoop Grooves), împreună cu canelurile netede ale profilului principal al benzii de rulare, maximizează rezistența la acvaplanare. Compusul special de cauciuc Nokian Intelligent UHP Silica permite aderență constantă la orice viteză și la temperaturi ce pot varia pe o plajă largă, din sezonul de primăvară până la cel de toamnă. Anvelopa este potrivită în special pentru autovehiculele sport, dar nu numai. Modelul este disponibil în dimensiuni ce variază de la 16 la 21 de inci, cu indici de viteză V, W, X sau Y.

Nokian iLine este o anvelopă de vară cu eficiență extraordinară asupra consumului de combustibil, concepută pentru autovehicule de familie mici și medii, eficientă în prevenirea acvaplanării grație canelurilor sale cu design special (Venturi Grooves). Compusul de cauciuc Nokian iLine Silica, realizat în totalitate cu dioxid de siliciu, asigură aderență excelentă pe carosabil umed și o rezistență scăzută la rulare la orice temperatură. Designul Silent Groove al pereților nervurilor laterale determină o rulare silențioasă. Modelul este disponibil în dimensiuni ce variază de la 13 la 16 inci, cu indici de viteză T și H.

Nokian Line este o anvelopă premium cu rezultate excepționale atât pe carosabil uscat, cât și umed. Tehnologia specială cu canelurile deviate (Swoop Grooves) permite prevenirea eficientă a efectului de acvaplanare chiar și în condiții meteorologice solicitante. Anvelopa conferă manevrabilitate precisă, stabilitate, rezistență scăzută la rulare și determină scăderea consumului de combustibil, grație tehnologiei cu lamele blocante încrucișate (Cross-Block Sipe), prezente pe nervurile din zona centrală a anvelopei. Anvelopa are o durată de viață crescută, oferă silențiozitate, confort și performanță, fiind extrem de apreciată în edițiile din 2017 ale testelor europene independente dedicate anvelopelor de vară precum ADAC, ÖAMTC și TCS. Modelul este disponibil în dimensiuni ce variază de la 13 la 17 inci, cu indici de viteză T, H, V și W.

LĂSAȚI UN MESAJ