Șah: Dacia, Renault și Nissan ies din Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile

0
3828
dacia renault logo

Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie (societate care comercializează mărcile Dacia, Renault şi Nissan în România) au decis să renunţe la calitatea de membru al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Mișcarea de șah vine în contextul eliminării Timbrului de mediu de la 1 februarie 2017 și a incertitudinii ce planează asupra continuării Programului RABLA.

Conform comunicatului de presă al celor două entități, prioritatea Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie este aceea de a oferi pieţei naţionale vehicule de calitate, moderne, la un preţ accesibil,  dar şi de a contribui la reînnoirea parcului de automobile.

În continuare, Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie îşi vor consolida sprijinul pentru ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), cu activităţi la care contribuie peste 16.000 de angajaţi, în România. Una dintre preocupări vizează menţinerea capacităţilor industriale ale furnizorilor locali pentru industria auto, activităţile dealerilor şi ale angajaţilor acestora,  cele peste 150.000 de persoane, a căror experienţă este foarte importantă pentru ACAROM.

De asemenea, în calitate de membri ACAROM, Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie vor continua să susţină programele care vizează creşterea pieţei naţionale de vehicule noi.

Obiectivul este acela de a înlesni accesul clienţilor români la achiziţia de vehicule noi şi performante şi de a diminua numărul de vehicule poluante, care reprezintă un real pericol pentru mediul înconjurător, dar şi pentru siguranţa rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ