MHS Truck & Bus Group, cel mai performant importator MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est, a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri netă consolidată de 115 milioane euro

0
1710

Anul trecut a reprezentat un an foarte bun pentru MHS Truck & Bus Group, mai ales în cea de-a doua parte. În total MHS Truck & Bus Group a livrat 1.002 camioane noi MAN, 12 autocare MAN/Neoplan şi 416 camioane rulate. Cel mai performant importator MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est a înregistrat o cotă de piaţă de 19% în a doua jumătate a lui 2016, precum şi o cifră de afaceri netă consolidată de 115 milioane euro.

Portofoliul de flote de camioane al MHS Truck & Bus Group a crescut în 2016 prin vânzarea a şase flote de peste 20 de unităţi, una dintre ele fiind de peste 100 de unităţi. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internaţional. Alte tipuri de camioane livrate au fost vehicule specializate. Anul trecut, cel mai solicitat model a fost MAN TGX 18.440, EfficientLine2.

Creștere sănătoasă pe After Sales

2016 a fost un an bun pentru activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group, fiind înregistrată o cifră de afaceri consolidată de 15.7 milioane euro, cu o creştere de 10% a numărului de ore de manoperă service facturate, respectiv de 5% a vânzărilor de piese de schimb.

Anul trecut, MHS Truck & Bus Group a introdus sistemul de sondaj în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor, atât pentru activitatea de vânzări, cât şi pentru cea de After Sales. Astfel, a fost posibilă măsurarea Indexului de satisfacţie a clienţilor în vederea menţinerii la cel mai înalt nivel a calităţii serviciilor oferite acestora.

De asemenea, MHS Truck & Bus Group a continuat dezvoltarea celor două centre de perfecţionare din Bucureşti şi Sibiu, unde se organizează în mod constant cursuri pentru tehnicienii MAN, conform conceptelor MAN Academy şi a standardelor MAN.

Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group a dezvoltat un program de instruire pentru tineri, oferindu-le posibilitatea de a primi cea mai bună pregătire prin intermediul acestui sistem atractiv de internship. În 2016, a cincea generaţie de cursanţi a absolvit programul, aceştia devenind specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie.

Perspective pentru 2017

Anul acesta ne vom concentra atenţia pe gama de vehicule MAN cu noul lanţ cinematic. Noile camioane MAN au fost lansate în septembrie 2016 la târgul international IAA de la Hanovra şi au fost prezentate în noiembrie la Bucureşti şi Timişoara în cadrul evenimentului MAN Tour 2016. Noua gamă de produse MAN oferă, în comparaţie cu cea anterioară, mai multă putere precum şi o creşetere a eficienţei şi economiei”, a declarat dl. Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Truck & Bus Group.

În al doilea trimestru din 2017, MAN va lansa un sistem de operare bazat pe actualizarea prin cloud, care va conecta toţi utilizatorii lanţului logistic, indiferent de brand. Acest sistem numit RIO va creşte eficienţa în transporturi şi va oferi transparenţă tuturor utilizatorilor săi.

Un alt punct de interes în 2017 îl va reprezenta dezvoltarea şi continua profesionalizare a serviciilor noastre de After Sales oferite clienţilor prin reţeaua MHS Truck Service şi prin reţeua de parteneri de service autorizaţi, aceasta fiind cea mai mare din România”, a adaugat Miloš Vujanović, CEO al MHS Truck & Bus Group.

Despre MHS Group

Sub umbrela MHS Holding, companiile sunt organizate în trei grupuri mari, care realizează împreună o cifră de afaceri anuală de 374 milioane euro şi oferă locuri de muncă pentru 1.054 de oameni.

Automobile Bavaria Group Romania deţine 12 dealeri BMW şi 3 dealeri MINI, precum şi un service Rolls-Royce. Este cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est şi cea mai mare reţea de dealeri auto destinată unui singur brand din România. Împreună cu Bavaria Mobility, Bavaria Broker, Fundaţia Michael Schmidt şi MHS Consulting Lex, asigură locuri de muncă pentru 506 angajaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală de 130 Millione EURO.

MHS Truck & Bus Group România este importatorul general în România al camioanelor şi autobuzelor MAN şi al autocarelor Neoplan. Acesta numără opt centre proprii de competenţă. Este, de asemenea, partener autorizat al VW Vehicule Comerciale pentru activitatea de Vânzări şi After Sales în Braşov și cel mai mare şi cel mai performant importator MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est. MHS Truck & Bus Group România asigură locuri de muncă pentru 339 angajaţi şi înregistrează o cifră de afaceri anuală de 115 millione euro.

Schmidt Gruppe Deutschland deţine cinci dealershipuri BMW şi un dealership Rolls-Royce, în sudul Germaniei. Asigură locuri de muncă pentru 208 angajaţi şi înregistrează o cifră de afaceri anuală de 129 millione euro.

LĂSAȚI UN MESAJ