BMW merge pe burtă la Mondialul de la Paris. O surpriză nu este, însă, exclusă

0
1796
BMW i3

Mondial de l’Automobile Paris 2016 nu va fi, cel puțin conform informațiilor actuale, rampa de lansare a noului BMW Seria 5. O surpriză bavareză nu este exlusă, însă.  Prin urmare, premierele BMW de la Paris se rezumă la noile BMW Seria 3 Gran Turismo şi BMW i3, acestea din urmă beneficiind de upgrade de baterie care îi extinde autonomia 100% electrică până la 300 km (real, cca 200 km). Totodată, BMW Motorrad va prezenta, în premieră, scuterul electric BMW C evolution, cu o baterie mai mare şi o autonomie îmbunătăţită. Și, tot în ”orașul luminilor”, bavarezii  vor prezenta noul asistent personal de mobilitate, aplicaţia BMW Connected., fără a neglija, însă, noua versiune exclusivistă a sport hybrid plug-in-ului i8, Protonic Dark Silver Edition.

BMW i8

Seria 3 Gran Turismo combină eleganţa specifică unui coupé cu spaţiul unui sedan de lux şi capacitatea portbagajului unui break. Paleta de motorizări, trei pe benzină şi cinci diesel, generează substanţial mai multă putere, în timp ce consumă mai puţin combustibil. La interior, noul BMW Seria 3 Gran Turismo se remarcă prin calitatea superioară a materialelor, noua interfaţă a utilizatorului pentru sistemul de navigaţie Professional – provenită direct de la BMW Seria 7 – şi conectivitatea superioară pentru smartphone.

Noua versiune BMW i3 poate parcurge o distanţă cu peste 50% mai mare cu o singură alimentare. Densitatea mai mare de stocare a celulelor litiu-ion ale bateriei oferă modelului BMW i3 (94 Ah) o capacitate de 33 kilowatt-oră (kWh). Pe ciclul NEDC standard, aceasta echivalează cu o autonomie de 300 de kilometri, faţă de distanţa disponibilă anterior, de 190 de kilometri, şi, chiar, şi în utilizare cotidiană, în condiţii meteorologice nefavorabile, care necesită folosirea aerului condiţionat sau a încălzirii, automobilul este capabil să parcurgă distanţe de până la 200 de kilometri fără a fi reîncărcat. Prin obţinerea acestei autonomii impresionante, BMW i3 (94 Ah) stabileşte un nou reper în segmentul său.

bmw-paris3

BMW Motorrad ridică ştacheta în segmentul scuterelor electrice prin noul BMW C evolution, care va fi produs în două variante – o versiune cu autonomie mare şi o versiune europeană care intră în categoria A1 a permisului de conducere. O baterie de generaţie nouă, cu o capacitate a celulelor de 94 Ah – aceeaşi ca cea de pe noul BMW i3 -, conduce la o creştere considerabilă a autonomiei scuterului, până la 160 km. Versiunea care îndeplineşte cerinţele categoriei A1 a permisului de conducere preia autonomiea precedentului model, de aproximativ 100 de kilometri. Ambele versiuni ale noului scuter electric C evolution sunt disponibile într-o nouă schemă coloristică: Ionic Silver metalizat / Electric Green combinat cu Black Storm metalizat pentru un efect contrastant. În plus, echiparea tunelului central al variantei cu autonomie mare este împodobit cu o grafică nouă.

bmw-paris4

BMW Connected, asistentul digital personal de mobilitate de la BMW, realizează o conexiune între conducător şi automobil prin intermediul ConnectedDrive. În cursul lunii august 2016, noul BMW Connected a fost lansat, prezentând clienţilor un concept digital atotcuprinzător, care oferă un instrument perfect de susţinere pentru toate aspectele mobilităţii personale. Utilizând ca bază o platformă flexibilă, numită Open Mobility Cloud, BMW Connected integrează perfect automobilul şi alte soluţii de comunicare, precum un iPhone sau Apple Watch, în viaţa digitală a utilizatorului. Lansarea versiunii BMW Connected se concentrează în primul rând pe gestiunea călătoriei pentru automobil, dispunând de produse şi servicii digitale concepute să simplifice, mai presus de orice, planificarea cotidiană a traseelor de condus şi a întâlnirilor. Astfel, BMW Connected ajută utilizatorii să ajungă la destinaţie la timp şi fără nici un stres.

bmw connected

Aplicaţia este momentan disponibilă pentru un număr limitat de ţări, în special din Europa de Vest, dar urmează să fie implementată treptat la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ