Alegerea huselor auto – 5 criterii importante de alegere

0
1933

Când trebuie să investim o anumită sumă de bani în piese auto, alegem cele mai bune soluții pentru maşina noastră. Fie că apelăm la reprezentanţele oficiale, fie că alegem să cumpărăm piese auto online, nu neglijăm niciodată calitatea pieselor de care avem nevoie. De fiecare dată, căutăm piesele auto la cel mai bun preţ.

Un alt aspect căruia îi acordăm mai puţină importanţă este alegere huselor auto, dar nu suntem mulţumiţi când scaunele maşinii sunt incomode mai ales când avem de parcurs un drum mai lung. Pe lângă confort trebuie să ţii cont şi de alte aspecte. Dacă ai copii mici sau animale de companie, este de preferat să foloseşti huse pentru scaunele mașinii și pentru bancheta din spate, pentru a evita eventualele pete de murdărie sau zgărieturi.

Dacă din motive de igienă sau din motive estetice, vrei sa-ţi cumperi huse trebuie să iei în considerare mai multe aspecte, pentru a face alegerea corectă pentru mașina ta.

Forma

Este primul aspect de care trebuie sa ţii cont când doreşti să îţi echipezi maşina cu un set de huse. Pentru că doreşti ca husele pe care tocmai ţi le-ai achiziţionat să se potrivească perfect cu scaunele maşinii tale, poţi opta pentru un set de huse auto create pentru marca şi modelul de maşină pe care îl deţii. Însă, dacă bugetul nu-ţi permite, poţi opta pentru varianta mai puţin costisitoare.

Astfel, îţi vei îndrepta atenţia spre un set de huse universale. Deşi au avantajul de a fi mai ieftine, poţi întâmpina probleme în momentul în care vrei să le montezi şi îţi dai seama că nu se potrivesc prea bine pe scaunele maşinii. Ceea ce îți poate crea un disconfort în timpul deplasării cu mașina.

Materialul

Când te gândeşti la ce tip de husă auto se potriveşte cel mai bine la mașina ta, trebuie să acorzi atenţie materialului din care este realizat acest echipament. Dacă aspectul estetic primează pentru tine, atunci o husă din piele îţi va atrage atenţia. Dar trebuie să ştii că o astfel de husă nu este una tocmai confortabilă, deoarece vara se încălzeşte multe prea tare, iar, pe timpul iernii, ţine rece.

Pentru cei care deţin maşini de familie sau au animale de companie, varianta huselor din material textil (poliester) pare a fi mai potrivită. Acest tip de husă prezintă o durabilitate sporită, iar confortul este unul moderat, în plus costurile nu sunt ridicate. Desigur că există mult mai multe materiale în ceea ce priveşte husele, iar fiecare este adaptat pentru nevoile consumatorilor şi bugetele acestora.

Piesele componente

Numărul de piese componente pe care îl include un set de huse auto variază şi trebuie să îţi alegi opţiunea care îţi satisface cel mai bine nevoile tale şi ale maşinii. De obicei, pentru scaunele din faţă setul de huse include trei componente pentru fiecare scaun în parte (şezut, spătar şi tetieră), dar în ceea ce priveşte bancheta din spate lucrurile stau diferit. Numărul de piese componente poate varia în funcţie de marca producătoare, astfel că specialiştii recomanda achiziţionarea unor huse auto dedicate modelului de maşină pe care îl aveţi.

 

Sistemul de ataşare

Montarea huselor auto se poate realiza cu ajutorul clemelor, fermoarelor sau prin intermediul ambelor variante. În anumite cazuri, trebuie să ştii că va trebui să găureşti husele pentru tetiere. Există situaţii în care deşi ai ales o husă dedicată modelului tău de maşină, această să nu se muleze perfect pe scaune. În acest caz, nu trebuie să forţezi închidere husei, ci ar trebui să o returnezi pentru una adecvată autoturismului tău.

Igienizarea şi întreţinerea

Specialiştii recomandă husele din poliester, deoarece sunt mult mai uşor de întreţinut şi pot fi spălate cu usurinţă la maşina de spălat. De asemenea, husele din piele sunt foarte uşor de igienizat pentru că se curăţă cu apă călduţă.

 

Aşadar, dacă vrei să îţi echipezi maşina cu un nou set de huse auto trebuie sa iei în calcul mai mult aspecte. Forma, materialul husei, modul de ataşare, piesele componente sau modul de curăţare şi întreţinere al huselor sunt câteva aspectele hotărâtoare în ceea ce priveşte achiziţia huselor auto.

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/auto-automobile-automotive-black-and-white-244818/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ