PREMIERĂ: Dacia Duster EDC, cu dublu-ambreiaj, surpriza românească de la Salonul Auto de la Paris

0
1740
Dacia Duster

Nu, nu este vorba despre mult așteptatul concept al celei de-a doua generații Duster, ci despre prima Dacie din istorie echipată cu o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj (EDC – Efficient Dual Clutch). Dacia Duster EDC dispune de o cutie automată cu 6 trepte, care oferă confortul și plăcerea de a conduce a unei cutii automate, dar și plăcerea și rapiditatea unei manuale, în condițiile unui nivel al consumului și al emisiilor de CO2 apropiat.

Transmisia EDC este însoțită de un sistem de asistență la pornirea din rampă. În această situaţie, calculatorul EDC şi sistemul de frânare oferă şoferului timpul necesar pentru a acționa pedala de accelerație fără ca vehiculul să dea înapoi.

Din păcate, Duster-ul automat poate pune în mișcare doar puntea față, alături de motorul diesel dCi 110 CP. Așteptăm cu interes și o versiune 4×4. Abia atunci se va putea spune că Duster-ul a ajuns la maturitate.

Ediție specială: Duster Black Touch

Dacia propune, în funcţie de ţară, o nouă versiune, Duster Black Touch, care se remarcă prin elemente de design menite să scoată în evidenţă eleganţa SUV-ului Dacia.

Astfel, noua versiune dispune de un calandru de culoare negru grand brillant, nuanţă care se regăseşte şi la nivelul carcasei oglinzilor laterale. Proiectoarele de ceaţă sunt puse în evidenţă de ornamente de culoare crom satinat, în timp ce jantele de aliaj, de 16 inch sunt de culoare neagră, la fel ca stâlpii portierelor. Duster Black Touch dispune de bare de pavilion şi de ornamente în partea inferioară a barelor de protecţie, faţă şi spate, de culoare crom satinat.

La interior, faţada planşei de bord, de culoare negru grand brillant, şi volanul îmbrăcat în piele, conferă un plus de eleganţă. Duster Black Touch propune astfel un look mai atrăgător şi un echipament complet incluzând, în Franţa, sistemul de navigaţie MediaNav şi camera de filmare pentru marşarier.

LĂSAȚI UN MESAJ