Premieră: MINI-ul cu șase uși cade în mâinile lui John Cooper Works la Mondialul Automobilului 2016

0
1079

Tunerul de casă MINI, John Cooper Works, și-a băgat mâinile și în compacta cu șase uși MINI Clubman. La Salonul de la Paris 2016,  MINI John Cooper Works Clubman este prezentat drept un talent multilateral, capabil să gestioneze cerinţele traficului cotidian, precum şi provocările pilotajului pe circuit.

Patru uşi laterale, două uşi divizate în spate, cinci scaune integrale, un portbagaj al cărui volum se poate extinde de la 360 la 1.250 de litri și… cel mai puternic motor MINI, cuplat, standard, la sistemul de tracțiune integrală ALL4, care optimizează aderenţa şi performanţele dinamice. John Cooper Works Clubman are sub capotă un benzinar de 2.0 litri în patru pistoane, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo şi modificări derivate din motorsport. Cu o putere maximă de 231 CP şi un cuplu de 350 Nm, acesta ajută mașina să ajungă  de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde – atât cu transmisia manuală, cu şase trepte disponibilă standard, cât şi cu versiunea opţională de transmisie automată, sport Steptronic, cu opt trepte. Iar sistemul de frânare este semnat Brembo

Echiparea standard a noului MINI John Cooper Works Clubman cuprinde nu doar un cockpit cu un design specific JCW, ci şi faruri LED, moduri de condus MINI, Park Distance Control (senzori de parcare), sistem acces confort, ce include deschidere touchless a uşilor ”hayonului”, radio MINI Visual Boost, cu monitor color de 6.5 inch, şi tempomat cu funcţie de frânare.

Alături de Clubman JCW, un loc important pe scena britanicilor de la Paris îl ocupă MINI Seven. Prima ediţie limitată a noii generaţii este disponibilă atât ca MINI Hatch cu trei uşi, cât şi ca MINI Hatch cu cinci uşi, combinând caracteristicile premium moderne cu o imagine clasică şi stil individual.

p90230964-lowres

Pentru ambele variante de caroserie ale noului MINI Seven sunt disponibile două motoare pe benzină şi două diesel. Mai mult, pachetul de echipamente MINI Seven Chili este oferit pentru îmbunătăţirea selectivă a confortului, plăcerii călătoriei şi stilului personal. Numele noului model de design rememorează premiera revoluţionarului automobil britanic de clasă mică, eveniment ce a avut loc acum mai bine de cinci decenii şi jumătate. Primul exemplar al modelului cu patru locuri, cunoscut în prezent drept clasicul Mini, a ieşit de pe linia de producţie sub denumirea Austin Seven.

LĂSAȚI UN MESAJ