Legătura inteligentă între conducător şi automobil este una din temele principale pe care BMW Group o abordează la Mobile World Congress (MWC) 2017 de la Barcelona. Următorii ani vor fi marcaţi de apariţia şi dezvoltarea serviciilor digitale care oferă conectivitate totală între universurile utilizatorilor – acasă sau în afara acesteia. Automobilul se transformă într-un dispozitiv inteligent: conectat, integrat perfect şi adapat la cerinţele personale ale fiecărui utilizator.

În România încă nu este cazul, dar în cele 29 de țări în care este disponibil serviciul BMW Connected posesorii de BMW pot interacționa cu sistemul, prin intermediul smartphone-ului, smartwatch-ului sau a asistentului vocal de la bord, și, de exemplu, planifica călătoria și transmite traseul către navigația mașinii înainte de a ieși din casă. Baza serviciului este Open Mobility Cloud, platformă construită pe Microsoft Azure, care procesează datele din surse multiple şi prezintă utilizatorului doar informaţiile relevante în momentul potrivit.

bmw connected

De asemenea, cu ajutorul serviciului Alexa de la Amazon, utilizatorii pot să afle, de exemplu, nivelul de combustibil al automobilului, să-şi blocheze maşina sau să activeze aerul condiţionat, toate de la distanţă, prin comenzi vocale din confortul casei lor. Alexa permite utilizatorilor să și verifice următoarele întâlniri pe baza agendei BMW Connected şi să solicite timpul optim de plecare pentru a ajunge la timp la întâlnire.

p90237794_highres_bmw-connected-smartw

Și, lucrurile nu se opresc aici. Personalizarea şi confortul utilizatorului urmează să fie îmbunătăţite suplimentar prin apariţia unui nou serviciu ce va fi testat în premieră în Marea Britanie de la jumătatea acestui an. În viitor, acesta va permite BMW Connected să avertizeze utilizatorul în momentul în care automobilul BMW trebuie dus la service şi va intermedia efectuarea unei programări la dealerul local.

Parcare printr-un simplu gest

BMW spune la MWC 2017 că, în viitorul apropiat, o mişcare a mâinii va fi suficientă pentru a parca mașina. Și, nu doar spune, ci și demonstrează. BMW prezintă la Barcelona un i3 cu un sistem evoluat de parcare de la distanţă, care se manevrează singur în şi din spaţiul de parcare, cu întregul proces iniţiat de conducător din afara automobilului, prin simpla mişcare a mâinii.

p90206918_highres_bmw-group-ces-2016

LĂSAȚI UN MESAJ