Skoda Kodiaq

2016 a fost și este ”anul ursului” pentru constructorul ceh de sub aripa Volkswagen. În martie, la Salonul Auto de la Geneva a atras toate privirile cu Vision S, conceptul primului său SUV de clasă mare. Apoi, prin aprilie, Skoda a confirmat numele Kodiaq, iar, in iunie, a dat publicității primele informații oficiale. Acum, în cadrul Mondialului Auto de la Paris, impunătorul SUV cu șapte locuri defilează pe podiumul de lansarare, iar primele mașini vor ajunge în showroom-uri începând cu februarie 2017.

Cu o lungime de 4,70 m, până la 7 locuri şi cel mai mare portbagaj din clasa sa, Skoda Kodiaq este primul SUV de talie mare al producătorului auto ceh, chiar dacă împarte platforma cu Volkswagen Tiguan și Seat Ateca. Pe lista adversarilor săi nedeclarați se numără modele precum Nissan X-Trail sau Hyundai Santa Fe.

Skoda Kodiaq

Mai mult, la Paris, Skoda a anunțat că ofensiva SUV continuă, Kodiaq marcând începutul unei campanii SUV extinse. Ca parte a strategiei 2025, lansând noi modele în anii viitori, producătorul auto va continua să-şi consolideze poziţia în segmentul SUV, acesta prezentând o importanţă mare şi creşteri semnificative. Astfel, Skoda îşi va spori caracterul atractiv al gamei sale de modele şi va câştiga noi grupuri de clienţi de partea mărcii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ