5 idei pentru a-ți transforma mașina într-o sursă de venit

0
10055

Spre deosebire de o casă, o mașină nu este văzută ca o investiție, ci ca un bun cumpărat să fie folosit și apoi schimbat. Din clipa în care vei achiziționa o mașină, valoarea acesteia va scădea cu cel puțin 20%, motiv pentru care este foarte greu de crezut că vei putea face afaceri profitabile cu un autoturism, dacă acesta nu reprezintă o mașină de epocă, rară sau un model de lux. Dacă mintea îți stă mai mult la profit sau la acoperirea investiției inițiale, atunci renunță la ideea de a “tuna” mașina, pentru că asta nu îți va aduce niciun beneficiu. În primul rând, vei cheltui mult, iar pe viitor potențialii cumpărători nu vor avea același gust încât să considere că merită să plătească în plus pentru îmbunătățirile pe care tu le-ai adus.

 

5 idei pentru a-ți transforma mașina într-o sursă de venit:

 

  1. Intră pe piața de publicitate

Una dintre variantele care se află la îndemâna ta, pentru a-ți transforma mașina într-o sursă de venit este piața de publicitate. Multe mașini sunt folosite pe post de reclamă în oraș, cu stickere lipite și alte materiale promoționale montate. Dacă nu te deranjează ca mașină să nu mai arate la fel cum ai luat-o când a ieșit din fabrică, această variantă te poate ajuta să-ți rotunjești venitul lunar.

 

  1. Închiriază-ți mașina

O altă soluție accesibilă este închirierea mașinii pentru turiștii care vor să se plimbe prin țară sau oraș. Un automobil poate fi mult mai confortabil decât un drum cu trenul sau cu autocarul și mult mai accesibil decât un zbor intern cu avionul, așa că poți intra pe această piață să îți încerci norocul. Nu uita să ceri mereu un depozit garanție pentru mașină și să-i montezi un sistem de monitorizare GPS, ca să știi mereu unde se află. Acest lucru te va ajuta atât să o recuperezi mai ușor de la un client, dar și să o poți repera, dacă unul dintre clienți nu s-a ținut de cuvânt și contract și a luat mașina la un drum mult mai lung decât v-ați înțeles inițial.

 

  1. Transport pentru marfă ușoară

În funcție de modelul mașinii, capacitate și dimensiuni, poți să o folosești pentru transport de marfă ușoară, grea sau delicată. Multe magazine, baruri și chiar mici centre comerciale au nevoie de aprovizionare în fiecare zi, iar aceasta poate fi o piață unde poți activa cu succes, dacă și automobilul te ajută și se potrivește sarcinilor.

 

  1. Profită de tehnologie

Dezvoltarea tehnologică din ultimii ani a pus la dispoziția șoferilor posibilitatea de a face bani prin car-sharing. Uber și Taxify sunt două exemple mai cunoscute care funcționează și pe plan local, însă în Europa și America sunt mai multe tipuri de servicii care se pretează acestui domeniu. Avantajul este că poți obține sume suplimentare de bani din timpul liber sau chiar din traseele pe care le faci în mod curent în fiecare zi.

 

  1. Zona de livrări la domiciliu

Rămânem în zona tehnologiilor și a aplicațiilor dezvoltate în ultimii ani și privim spre Statele Unite ale Americii, acolo unde servicii precum GrubHub, DoorDash și Bite Squad facilitează transportul de mâncare la domiciliu prin comandă online. Practic, ești răsplătit să iei mâncarea comandată de un utilizator de la un restaurant din preajma ta și să i-o aduci acasă.

 

Ține minte, o mașină poate fi de mare ajutor nu doar pentru a te deplasa de la punctul A la punctul B, ci și pentru a putea câștiga bani în plus în fiecare lună.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: pikselstock

LĂSAȚI UN MESAJ