5 avantaje pe care o cameră foarte bună de bord le oferă

0
1343

Să ai o cameră de bord ce înregistrează cu precizie evenimentele din trafic, atunci când tu te afli la volan, îți oferă mai multă siguranță și certitudinea unui martor ocular de încredere, atunci când este nevoie. În parcare sau pe drum, o cameră auto dvr este întotdeauna pe fază, captând la rezoluție maximă și cu un sunet extrem de clar tot ce ție îți poate scăpa.

De aceea, trebuie să fii conștient de absolut toate avantajele pe care un astfel de produs le oferă șoferilor. Îți lăsăm mai jos 5 dintre cele mai importante caracteristici pe care noua ta cameră de bord trebuie să le prezinte:

1.   Înregistrare video GPS

Această caracteristică este extrem de utilă, în cazul în care ești implicat într-un eveniment rutier. Atunci, înregistrarea cu accidentul va fi automat protejată, deoarece camera auto poate reține coordonatele GPS, data și ora, iar fișierul nu va putea fi suprascris. Ulterior, traseul va putea fi încă odată vizualizat cu ajutorul software-ului de redare PC / MAC furnizat.

2. Microfon și difuzor

Cele mai bune camere pentru autoturisme dispun de microfon și difuzor încorporate în carcasa acestui dispozitiv. În cazul în care mașina ta se află staționată într-o parcare, senzorii camerei vor simți orice mișcare din jur, iar aceasta va începe automat înregistrarea. Important: pentru a te bucura de acest avantaj al camerei auto, trebuie să fie conectată la o sursă externă de alimentare.

3. Închidere automată

Ce se întâmplă în momentul în care aparatul respectiv se închide? Înregistrarea imaginilor ia astfel sfârșit? Nu și dacă îți cumperi o cameră de bord cu funcție de închidere automată, cu un interval de timp pe care să îl setezi rapid. Astfel, știi sigur cât timp camera va mai înregistra ulterior, din momentul în care aparatul a fost oprit.

4. Wi-Fi

Dacă vrei să fii sigur că ai făcut cea mai bună investiție, atunci ai grijă ca acest produs să aibă și funcție Wi-Fi. Astfel, camera ta pentru autoturism va oferi suport pentru conectarea la smartphone, iar transferul fișierului între cele două device-uri se va face simplu și rapid, prin intermediul unei aplicații pe care trebuie să o instalezi în telefon.

5. Claritate a imaginilor

Am lăsat la final unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont, atunci când îți cumperi online o cameră de bord pentru mașina ta: claritatea imaginilor înregistrate. Un dash cam foarte bun poate oferi o claritate a cadrelor înregistrate chiar și de 1920 X 1080 Full HD. De asemenea, este important să cauți un device ce dispune de un obiectiv cu un unghi cât mai larg de vizualizare, pentru cea mai bună înregistrare pe direcția înainte.

Vine vara, iar vacanțele cu mașina personală sunt printre preferatele românilor, datorită ușurinței cu care se pot deplasa, a costurilor scăzute și a farmecului aparte pe care roadtrip-urile îl oferă. De aceea, o cameră de bord este un ajutor de nădejde la drum lung, iar dacă nu ai încă un astfel de dispozitiv, fii sigur că faci alegerea cea mai bună de cumpărare. Noi ți-am oferit 5 ponturi, tu ia-ți camera auto dvr potrivită și pleacă apoi la drum cu o încredere mult mai mare în mașina ta.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/auto-automobile-automotive-blur-451590/

LĂSAȚI UN MESAJ