Conduci mult în interes de serviciu? Află trei sfaturi care te vor ajuta să fii în siguranță la drum lung

0
1562

Angajații sau antreprenorii care petrec mult ore la volan, în interes de job, ar fi bine să se asigure că mașina lor se află tot timpul într-o stare perfectă de funcționare. Verificarea mașinii ar trebui făcută periodic, atât într-un serviciu, cât și de fiecare șofer, pe cont propriu.

Totuși, chiar dacă depui toate eforturile să-ți menții mașina într-un stare perfectă de funcționare, există și situații când automobilul tău se poate defecta din senin. Descoperă, în continuare, ce poți să faci dacă vrei să te simți în siguranță când mașina pe care o conduci se strică în timpul călătoriilor tale lungi pe care le faci în interes de serviciu.

Ia cu tine un „kit de urgență”

Ai grijă ca în mașina pe care o conduci să se găsească un „kit de urgență”. Sau mai multe. De exemplu, un astfel de kit ar putea să conțină niște apă și alimente cu termen de valabilitate extins, care să te ajute să-ți păstrezi fizicul și psihicul într-o stare bună, în cazul unei probleme cu mașina la drum lung. De asemenea, un alt kit de urgență ar putea să includă niște unelte, cu care să identifici anumite defecțiuni ale mașinii. Nu strică niciodată să ai la tine o cheie franceză, o șurubelniță, niște cabluri de alimentare pentru baterie și o lanternă. Chiar dacă nu te pricepi la mașini, s-ar putea ca o unealtă banală să te scoată din încurcături când te aștepți mai puțin.

Nu uita de numerele de telefon indispensabile

Orice șofer ar fi indicat să aibă în mașină mai multe numere de telefon care ar putea să-l ajute foarte mult în cazul unei avarii la autoturismul său. Printre aceste numere de telefon ar trebui să fie cel al unui mecanic auto, cel al unui prieten priceput la reparat mașini și cel al omului de legătură de la compania de leasing operational, dacă folosești autoturismul de serviciu în baza unui contract de leasing auto.

Folosește avariile

În cazul în care mașina pe care o conduci se defectează în timp ce o conduci, nu uita să o scoți în afara carosabilului și să pornești luminile de avarie. După aceea, poți să instalezi triunghiul reflectorizant, astfel încât să te asiguri că toți ceilalți șoferi din trafic îți zăresc perfect mașina. Abia după ce autoturismul tău nu mai reprezintă un potențial pericol pentru alții, poți începe să-l investighezi și, eventual, să suni după ajutor. În cazul ești o persoană care nu se pricepe deloc la reparații, cel mai indicat ar fi să rămâi în interiorul mașinii tale până la apariția „ajutoarelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ