Teste anvelope de iarnă: Dunlop și Goodyear, pe primele două locuri în segmentul SUV

0
2171

Cum piața SUV-urilor de toate dimensiunile este în plină creștere, Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) și ACE AutoClub Europa au decis să testeze patru tipuri de anvelope de iarnă (Dunlop Winter Sport 5 SUV, Continental WinterContact TS850P, Goodyear UG Performance Gen-1, Nokian WR A4), cu dimensiunea 235/55 R17, pe un Ford Kuga, pentru a le urmări capacitățile în condiții specifice anotimpului rece. Testele au fost efectuate în Suedia și Germania, iar noua anvelopă Dunlop Winter Sport 5 SUV a fost declarată învingătoare. Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 s-a clasat pe locul doi.

Mai mult, Dunlop Winter Sport 5 SUV este singura anvelopă căreia GTÜ și ACE i-au atribuit calificativul „Foarte recomandată”, datorită punctajelor de top obținute la criteriile impuse pentru anvelope de iarnă, atât pentru condiții de carosabil ud, cât și uscat. Anvelopa Dunlop Winter Sport 5 SUV a fost deosebit de convingătoare la frânarea pe ud, ceea ce, în conformitate cu ACE / GTÜ, este o caracteristică foarte importantă privind calitatea anvelopei. Pneul Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 a primit calificativul „Recomandat” de la GTÜ și ACE.

Și ADAC, TCS și OEAMTC au testat anvelope de iarnă (Dunlop Winter Sport 5, BF Goodrich g-Force Winter 2, Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, Nokian WR D4), cu dimensiunea 215/65 R16 H, pentru SUV-uri mici. La fel ca în testul GTÜ / ACE, Dunlop Winter Sport 5 a ocupat primul loc, urmat îndeaproape de Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, BF Goodrich și Nokian. Potrivit ÖAMTC, „Dunlop Winter Sport 5 nu are niciun fel de slăbiciuni în ceea ce privește siguranța și nu face compromisuri în ceea ce privește eficiența consumului de carburant și uzura anvelopei”2.

Anvelopa Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 a primit, de asemenea, calificative excelente pentru eficiența consumului de carburant și nivelurile de zgomot, fiind lăudată în același timp pentru capacitățile sale pe uscat, umed și gheață.

LĂSAȚI UN MESAJ