Renault Z.E.17, monopostul echipei Renault e.dams pentru cel de-al patrulea sezon Formula E, a fost prezentat de piloții Sébastien Buemi și Nicolas Prost, alături de Alain Prost și Jean-Paul Driot, co-proprietarii scuderiei. Noul monopost este, ca și anul trecut, caracterizat printr-o prezență predominantă a culorii albastre, nuanța simbol pentru Renault și vehiculele sale electrice. Albul este si el prezent, oferind o notă de eleganță, în acord cu identitatea mărcii. O linie orizontală albă reamintește de monopostul de Formula 1 și confirmă coerența imaginii Renault în F1 și FE.

În ultimii patruzeci de ani, activitatea de a furniza motoare a fost elementul constant al angajamentului Renault în domeniul motorsportului, atât în cursele de Formula 1, cât și acum în cursele de Formula E. Fiind singurul producător implicat în ambele discipline, Renault a dezvoltat multe sinergii între cele două competiții. Mă refer în special la partea tehnică, unde vorbim despre o activitate de inginerie comună. Cred că supremația noastră în Formula E se datorează în mare parte experienței dezvoltate, după apariția sistemelor hibride în 2009, pentru Formula 1. In al patrulea sezon, provocarea pentru Renault va consta în distribuirea echilibrată a resurselor. In timp ce se își va apăra titlul, într-un sezon fără modificări de regulament de ordin tehnic, se va pregăti pentru noile norme care se vor introduce din sezonul 5. Aceste sinergii se reflectă și în imagine: noul model Renault e.dams deja prefigurează evoluția identității noastre în Formula 1 pentru sezonul 2018„, a declarat Cyril Abiteboul, Directorul General Renault Sport Racing.

Cu al treilea titlu consecutiv la constructori, Renault e.dams este singura echipă care a câștigat până în prezent această competiție. Anul trecut, Renault e.dams a obținut un succes dublu, titlul la constructori și titlul la piloți cu Sébastien Buemi. În sezonul 4 al Formulei E, Renault e.dams va încerca să obțină din nou o victorie dublă și să rămână neînvinsă într-un campionat din ce în ce mai competitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ