Mini încearcă să arate că va exista sentiment de go-kart și după benzină. Electric Concept, prototipul prezentat la IAA 2017, duce designul emblematic în era mobilităţii electrice. Grila hexagonală a radiatorului şi farurile rotunde fac ca MINI Electric Concept să fie recunoscut imediat atunci când este privit din faţă. Iar liniile clare ale elementelor precum farurile LED şi structurile din fibră de sticlă contrastează cu întinderea suprafeţelor clare şi conferă părţii frontale un aspect sofisticat.

În același timp, Mini a vrut să nu existe vreun dubiu că vehiculul e electric. O emblemă „E“ mare, dar discretă, este dispusă deasupra roţilor faţă, iar logo-uri „MINI E“ sunt integrate în grila radiatorului şi în capacele oglinzilor exterioare. Designul jantelor de 19 ţoli, de culoare închisă, sunt un alt element de identitate, preluând ideea barei de accent a grilei radiatorului şi reinterpretând-o în formă asimetrică.

Mini va prezenta un model electric de serie în 2019 şi a confirmat deja că producţia acestui model este pregătită pentru Oxford, Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ