Clar, scandalul DieselGate a resetat strategia de viitor a grupului Volkswagen, în prim-plan fiind mașinile eco și autonome. Doar la IAA 2017 defilează Audi Aicon, Audi Elaine, Skoda Vision E… Iar Volkswagen a revizuit conceptul I.D. Crozz de la Salonul de la Shanghai pentru a-l (re)prezenta la Frankfurt. I.D. Crozz II are un habitaclu mai primitor, specialiștii adăugând câteva efecte luminoase, și un sistem de ventilație care garantează o calitate optimă a aerului. Pasagerii pot comanda vocal sau prin gesturi anumite funcții. Mașina se activează dacă spuneți „Hello ID“, activare vizibilă prin intermediul unui joc de lumini performat de numeroasele LED-uri de la bord. De asemenea, prin comandă vocală se pot deschide sau închide ușile.

vw-id-concept-3

306 CP și autonomie de 500 km

VW I.D. Crozz II dispune de un fel de tracțiune integrală, grație motoarelor electrice, cu o putere totală de 306 CP, care antrenează cele două punți. Mașina poate ajunge la 180 km/h și oferă o autonomie de până la 500 km. Bateria lithium-ion de 83 kWh se încarcă în proporție de 80% în 30 de minute.

I.D. Crozz II poate rula și complet autonom, utilizând patru scannere laser. Conceptul prefigurează dezvoltarea unei game VW complet electrice și (semi-)autonome până în 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ