Graham Jarvis, britanicul de 42 de ani supranumit “Regele Carpatilor”, s-a impus in a 14-a editie a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, pentru a șasea oară. Mario Roman si Paul Bolton au urcat pentru prima data pe podium, clasându-se locurile 2 și 3, iar top 5-ul a fost completat de Manuel Lettenbichler si Travis Teasdale.

Red Bull Romaniacs 2017

Editia 2017 a Red Bull Romaniacs a debutat marti, 25 iulie, cu show-ul urban din centrul Sibiului si a continuat cu patru zile de off-road, castigatorii fiind stabiliti dupa sosirea de pe dealul Gusteritei de sambata, 29 iulie.

In fata a mii de fani entuziasti, riderii, ajunsi deja la capatul puterilor dupa zecile de provocari extreme si sutele de kilmoteri de off-road, au mai facut un ultim efort. In uralele publicului, romaniacii au incercat sa ajunga pana in varful urcarii aproape verticale de la Finish si, apoi, sa ruleze cu viteza potrivita pe ”evantaiul” care a precedat linia de sosire. Daca nu si-ar fi calculat bine viteza ar fi ajuns in balta cu noroi.

Manuel Lettenbichler pe urcarea de la Gusterita
Manuel Lettenbichler pe urcarea de la Gusterita

Manuel Lettenbichler sau „Mini Letti”, cum este supranumit bavarezul, al carui tata este Andreas Lettenbichler, castigatorul din 2009, a avut un ritm foarte bun castigand ultima zi din raliu si clasandu-se pe locul patru la general. A fost pentru a treia oara cand Manuel a incercat sa termine Red Bull Romaniacs, dupa ce a fost nevoit sa se retraga din pricina unor accidentari.

Paul Bolton si-a indeplinit un vis si la cea de a zecea participare a izbutit sa urce pe podium.

Norbert Jozsa si Zsolt Varga, cei doi piloti romani care s-au inscris la clasa Gold  (cel mai dificil traseu din raliu), au reusit sa isi indeplineasca obiectivul si au ajuns la finis pe locurile 12 respectiv 17.

Norbert Jozsa
Norbert Jozsa

Emanuel Gyenes, singurul rider din lume care a terminat toate cele 14 editii ale Red Bull Romaniacs, a incheiat raliul pe locul doi la clasa Silver, adaugandu-si in palmares cel de al patrulea podium.

Sergiu Grecu, un hunedorean crescut pentru hard enduro a castigat titlul de la clasa Bronze si este determinat ca in 2018 sa treaca la clasa Silver, unde il va astepta un traseu mult mai dur.

LĂSAȚI UN MESAJ