VIDEO: Mazda, singurul producător care a primit calificativul de siguranță Top Safety Pick+ pentru toate modelele testate de IIHS în 2017

0
1081

Euro NCAP-ul american, IIHS – Insurance Institute for Highway Safety, a testat la impact în 2017 cinci modele Mazda cu specificaţii pentru piaţa din SUA. Mazda CX-9, Mazda CX-3, Mazda3, Mazda6 şi noul CX-5 au fost distinse cu cel mai mare rating în ceea ce priveşte siguranţa ”Top Safety Plus+”, constructorul japonez fiind singurul dintre cei 16 producători de echipamente originale care a primit calificativul ”Top Safety Plus+”pentru toate modelele actuale testate în anul acesta.

IIHS evaluează rezistența la impact a autovehiculelor prin cinci teste: accidente frontale mici și moderate, accidente laterale, de rezistenţă a plafonului, a tetierei şi a scaunului, în condiţiile unei loviri din spate. Pe lângă acestea, se evaluează performanţa farurilor și prevenirea accidentelor frontale prin intermediul sistemelor de avertizare de coliziune și de frânare automată.

Modelele Mazda testate în 2017 au obținut ”Top Safety Pick+” când modelul testat a fost echipat opţional cu sistemul de prevenire a accidentelor şi faruri adaptabile LED, caracteristici care fac parte din tehnologia avansată i-ACTIVSENSE, ce susţine şi ajută conducătorul auto.

LĂSAȚI UN MESAJ