Romaniacs 2017: Gimnastică și hard enduro

0
1329

Obstacolele traseului urban ale celei de-a 14-a ediții a celui mai dificil raliu hard-enduro din lume au fost testate în centrul Sibiului, înaintea riderilor, de Andrei Muntean, component al lotului național de gimnastica. Alfredo Gomez, unul dintre cei mai buni rideri de hard endruro din lume și favorit la câștigarea titlului Red Bull Romaniacs 2017, i-a facut gimnastului o scurtă introducere în hard enduro. La fel ca în gimnastica, în hard enduro este nevoie de echilibru pentru a-ți păstra trasa.

alfredo-gomez-si-andrei-muntean-3

„Hard enduro-ul este un sport unde, spre deosebire de gimnastica, ai nevoie de anduranta. Noi trebuie sa ne dozam energia pe parcursul a 6-7 ore, cat petrecem in sa intr-una dintre zilele de off-road de la Red Bull Romaniacs. Andrei este intr-o forma foarte buna si ii urez multa succes in aceasta toamna la Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Montreal. Ar putea sa se apuce fara probleme de hard enduro cand se retrage din gimnastica. Este un sportiv determinat, asa ca nu cred ca ii va fi greu”, a declarat Alfredo Gomez.

alfredo-gomez-si-andrei-muntean-4

Campion olimpic de tineret la inele (2010) si ocupant al locului sase la paralele in finala olimpica de la Rio 2016, Andrei a venit hotarat sa incerce obstacolele si cum pentru moment nu are voie sa urce pe motocicleta a gasit o alta solutie pentru parcurgerea traseului. Pe masura ce Alfredo ii prezenta obstacolele artificiale, gandite pentru a le arata spectatorilor dificultatile pe care riderii le pot intalni intr-o zi de off-road, gimnastul profita la maxim de fiecare sectiune. Originar din Sibiu, Andrei a adaptat elemente din gimanastica pe anvelopele de camion sau busteni, a facut exercitii de forta pe pietre si s-a lasat convins sa incerce hard enduro.

„Hard enduro-ul este destul de diferit de gimnastica pentru ca depinzi de echipament, depinzi de motocicleta, ai un traseu destul de dificil. Prologul mi s-a parut interesant, dar in acelasi timp complicat si destul de greu. Dar din ce mi-a explicat Alfredo pentru el este usor datorita nenumaratelor ore de antrenament. Mi-a placut mult si ar putea fi o alternativa dupa ce ma las de gimnastica”, a spus Andrei Muntean.

Editia a 14-a a Red Bull Romaniacs debuteaza oficial marti, 25 iulie, ora 17:00, cu finalele de la Prolog. Obstacolele din centrul Sibiului sunt in fiecare an prima provocare inaintea celor patru zile de off-road iar in 2017 sunt testate de rideri din 49 de tari. O parte dintre ei au venit in Romania tocmai din Korea, Hong Kong, Singapore, Noua Zeelanda, Australia, Brazilia, Africa de Sud sau Honduras.

Cel mai dificil traseu este cel al clasei Gold (in total sunt patru categorii Gold, Silver, Bronze, Iron) unde cei mai buni sportivi din lume isi disputa titlul pe trasee care par imposibile. Anul acesta favoritii la victorie sunt Alfredo Gomez (Spania), Graham Jarvis (Marea Britanie), Jonny Walker (Marea Britanie) si Wade Young (Africa de Sud), iar competitia se incheie sambata, cu o urcare aproape verticala pe dealul Gusterita din Sibiu. Primii rideri sunt asteptati sa ajunga in finisul de la Gusterita incepand cu ora 11:00.

LĂSAȚI UN MESAJ