S-a enervat ”felina” – Jaguar XE ajunge la 600 CP

0
1143

Băieții de la Jaguar s-au plictisit să stea pe margine și să se uite la M3-uri, AMG C63-uri sau Giulii Quadrifoglio și au dezvoltat și ei un supercar pe baza XE-ului. Jaguar XE SV Project 8 are sub capotă motorul supraalimentat V8 de 5.0 litri de pe XFR-S, dar urcat la 600 CP (+25 CP), cutie de viteze Quickshift cu opt trepte și tracțiune integrală. Caroseria optimizată aerodinamic beneficiază de multe elemente din aluminiu și fibră de carbon, greutatea totală ajungând la 1.745 kg. Iar eleronul spate poate fi regla manual în două poziții – stradă și circuit.

Berlina supersport, care poate atinge 100 km/h în 3,7 secunde și o viteză maximă de 320 km/h, oferă șoferului și un diferențial activ electronic, și frâne carbon-ceramice. Iar rulmenții roților sunt din ceramică, cu tehnolgie pe bază de nitrură de siliciu, ca la monoposturile de Formula 1.

Jaguar XE SV Project 8 va fi produs în doar 300 de exemplare. Iar puriștii vor putea opta și pentru o versiune de curse, Track Mode, fără scaune în spate, cu centuri în patru puncte pentru șofer și pasager, roll-bar și sistem anti-incendiu. Prețul pentru modelul standard pornește de la 180.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ