Mazda MX-5 RF, versiunea targa, cu acoperis amovibil rigid, a roadster-ului MX-5, a câștigat marele premiu al competiţiei „Red Dot: Best of the Best“, la ediţia 2017, la categoria design de produs. Distincția se adaugă multitudinii de premii obținute de Mazda pentru stilul de design Kodo – Soul of Motion și dublează succesul celei de-a patra generaţii MX-5 cu soft top, care a câştigat acelaşi premiu în 2015.

“Red Dot: Best of the Best” se acordă pentru acele elemente de design cu adevărat remarcabile şi revoluționare. Potrivit organizatorilor, câştigătorii marelui premiu sunt acele produse de design vizionare care reuşesc să realizeze o armonie perfectă între calitatea funcţională, atractivitate, grad ridicat de utilizare şi multe altele.

Fastback-ul Mazda care beneficiază de liniile de design Kodo, RF dispune de un hardtop unic, care nu numai că arată bine, dar este uşor şi foarte eficient. Capotarea / decapotarea se realizează, asemenea unui origami, în doar 13 secunde.

„Prin RF am dus MX-5 pe drum nou, incitant. Ori de câte ori văd această maşină, îmi vine în minte efortul fără precedent al întregii echipe, nu doar al designerilor, ci şi al inginerilor şi al specialiştilor din producţie”, a precizat Ikuo Maeda, Mazda Global head of design.

Rezervat pentru produsele care îndeplinesc cele mai înalte standarde de proiectare din categoria respectivă, juriul concursului format din 39 de designeri, profesori şi jurnalişti au ales doar 102 câştigători la categoria “Best of the Best” din mai mult de 5.500 de înscrieri primite anul aceasta din 54 de ţări. Criteriile includ inovaţie, funcţionalitate, ergonomie, simbol şi conţinut emoţional, calitate evidentă şi compatibilitate ecologică. Mazda va fi premiată în cadrul ceremoniei de la Aalto Theatre din Essen, pe 3 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ